71

За бога, братя, не минавайте! Примката с трафика около Централна гара се затяга днес

Пореден капан очаква днес шофьорите в района около Централна гара, за които придвижването по улиците на Пловдив става все по-голямо предизвикателство. Строителите, които изграждат пробива под жп линията, дадоха вчера глътка въздух на пловдивчани, като решиха след съгласуване с Община Пловдив да затворят северното платно на бул. "Христо Ботев" до автогара "Юг" след 21 часа вместо сутринта.

От днес обаче трафикът ще е силно натоварен, защото движението по южното платно ще се извършва двупосочно, а част от платното до автогара "Юг" от Бетонния мост до кръговото кръстовище се затваря за 4 месеца. От Общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" напомниха, че от бул. "Христо Ботев" не може да се завива към ул. „Иван Вазов“ и бул. „Руски“, тъй като от източната страна преминаването през колелото е забранено. Който пътува от Сточна гара по бул. "Христо Ботев", може да завие надясно преди Стоматологичния факултет по ул. "Любен Каравелов". По тази улица се пренасочват и автобусите 16, 222, 24, 113 и 17.

Указателните  табели с обходните маршрути са поставени на всички кръстовища около гарата. Пред автогара "Юг" няма как да спира градският транспорт. В капан е и автогара "Родопи", която също е в капана на строителите, където пробивът се изгражда с ударни темпове вече на ул. "Димитър Талев". Ул. "Кукуш" е затворена и за пешеходците беше направен коридор през стадион "Спартак". Сега вратата е заключена. 

 За преминаване на хората е направен друг тунел - от магазин "Билла" към автогарата. Другият път, по който може да се стигне до автогара "Родопи", е по улица "Димитър Ралев", откъдето минават и извънградските автобуси.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?