1939

За 3 млн. лева ремонтират базата на „Чистота” и „Градини и паркове”

Близо три милиона лева с ДДС ще струва ремонтът на базата на ОП „Чистота” и „Градини и паркове”. Двете предприятия се помещават в стари бараки на ул. „Даме Груев” № 64 А в "Кючук Париж". Обществената поръчка за обновяването на дворното пространство, което служи за гараж, и трите сгради е обявена от Община Пловдив на стойност 2 498 290 лева без ДДС. Офертите ще се отварят на 17 януари.

Средствата за ремонта са осигурени с нисколихвен дългосрочен заем чрез Фонд за устойчиви градове по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”. Общата площ на паркинга е 7698 кв. м, на трите едноетажни сгради - 2258 квадрата.

Администрацията на двете предприятия, натъпкана в малки стаички, вероятно трябва да се изнесе в друга сграда или да работи онлайн, защото ремонтът предвижда смяна на дограма със стъклопакети и на врати, монтаж на растерен таван, мазилка, латекс, топлоизолация, нови улуци. В двора се премахва разбитата настилка и се слагат вибропресовани плочи.

Кандидатите за поръчката трябва да представят доказателства, че през последните три години имат общ оборот от стопанска дейност минимум за 4,8 млн. лева без ДДС.

Отделно за ОП „Чистота”, пак със средства от заема, ще се доставят два високопроходими автомобила 4 по 4 и бордови самосвал. Обществената поръчка е на обща стойност 218 475 лева без ДДС, на 12 януари се отварят оферти.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Боко тиквата

Боко тиквата

22.12.2022 | 10:58

Пак ще ми пълнят чекмеджето!!!

Отговори
2 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?