3906

За 1 юни: Балоните по Главната удариха 15 лeва

Както скачат цените на цветята за 8 март, така се случи и с балоните за Деня на детето 

Между 12 и 15 лв. струваха балоните с форма и лик на анимационни герои, които малчуганите обожават, видя репортер на "Марица". 


Цялата Главна улица на Пловдив бе осеяна с търговци, които чакаха децата да помолят родителите си да им купят надута до пръсване Мини Маус, Пепа прасето или пък героите от "Пес патрул". 


Стотиците балони бяха заформени като огромни многоцветни букети, които са на всяка крачка и ще е истинско чудо, ако някое хлапе не ги забележи.


Най-често чуваната реплика около търговците беше "Мамо, мамо, искам балон. Моля те!". И като поздрав за малчуганите, продавачите "сурвакаха" с по 15 лв.

 


Специално за празника, те се бяха подготвили с пълен набор от форми и герои, както и с помпи за надуване, за да може формулата "ден година храни" да бъде изпълнена без спънки.


"Висока цена. Всеки уикенд сме с детето по Главната и цената е между 6 и 8 лв. Днес обаче е просто голяма изненада. Почти двойно. Но как да не купя, като вижда колко много деца държат балони", коментира възмутена майка.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Търгаши

Търгаши

01.06.2023 | 22:20

Живея в Щатите. Тези балони са по един долар. Но искам да обърна внимание за търгашите у нас. Наскоро в щатите беше т.н. мемориал дей - нашият талъв празник е 2 юни. Един от малкото официални американски празници. В много магазини, обратно на нашия манталитет, имаше големи намаления в много магазини. Без да променят етикетите - на вратата има съобщение, че има 50 процнта намаление на ВСИЧКИ стоки процента е точно толкова/. И това е около седмица преди празника. И някои магазини наистина правят огромни обороти, а клиентите са наистина много. Но - кой както го разбира. Но у нас търговците винаги са с брадва в ръцете. А тези, които продаваха тези златни балони - нямаше ли поне един контролен орган да им провери разрешителното за търговска дейност?

Отговори
6 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?