Следвайте ни

Юристи: Скандалът с арестуваните полицаи в Пловдив е съшит с бели конци

viber icon

Такова натопяване отдавна не е имало и скоро ще стане истински скандал, след като наяве излязат конкретни доказателства, коментират посветени

Много несъответствия и неверни свидетелски показания установи проверка по случая с арестуваните в Пловдив началник на Трето РУ Самуил Хаджиев, полицаят Атанас Качаков, бизнесменът и бивш борец Данаил Димитров, известен с прякора Дидо Ръкавицата и Симеон Иванов.

Юристи коментираха, че случаят е съшит с бели конци, че такова натопяване отдавна не е имало и че скоро ще стане истински скандал, след като наяве излязат конкретни доказателства за това, че свидетелят и обявеният за жертва Фарук Манаф от сопотското село Анево не е това, за което се представя, пише blitz.bg.

Припомняме, че преди повече от седмица беше арестуван шефът на Трето РУ Самуил Хаджиев, полицаят Качаков, Дидо Ръкавицата и Симеон Иванов. Според твърденията и на полицаите, и на последните двама, които са цивилни, те не се познават помежду си.

Дидо Ръкавицата

Полицаят Качаков навремето е тренирал класическа борба, Ръкавицата е тренирал свободна борба. Има разпитани двама свидетели, които твърдят, че са гледали видеоклип, на него се виждало как Ръкавицата бие Манаф. Там присъствали и полицаите. Няма обаче данни ченгетата, както се твърди от свидетелите, да са били на място.

Според адвоката на Атанас Качаков Стоян Донков такъв видеоклип не съществува и това ще се докаже по време на процеса. 

Манаф твърди, че след като е бил отвлечен пред Трето РУ и закаран в спортна зала в Пловдив, полицаят Атанас Качаков го е държал близо 2 часа клекнал на земята, биел го е по тялото и давал възможност на Дидо Ръкавицата да го изтезава сексуално като му усуквал скротума.


Това според експерти води до страшна болка и припадък, до невъзможност да се движи, но по делото няма данни за подобно поведение на Манаф. На другият ден след отвличането и изтезанието, за които твърди Манаф, той си вади медицинско, което потвърждава, че по тялото му има травми, но те не са в областта на гениталиите.

По думите на Фарук Манаф той е бил отвлечен на 16 ноември миналата година. На 17 ноември той пуска жалба заедно с адвоката си за станалото във Вътрешна сигурност. Твърди, че предният ден над два часа четиримата мъже са го били, че е  бил целият окървавен.

На 17-ти, когато отива да се освидетелства, съдебният лекар констатира, че всички травми по тялото на Фарук Манаф и всички кръвонасядания отговарят изцяло на формата и релефа на тъканта на пуловера, с който е бил облечен по време на прегледа. Тоест разследващи се чудят, как така на 16-ти младият мъж е бил окървавен и със същия пуловер по време на побоя, а на 17-ти ноември той е със същият този пуловер в София.

Всичко това е документирано от съдебния лекар. 

В края на миналата година Фарук е заловен от карловските полицаи с дрога. Прокуратурата твърди, че наркотиците са хвърлени поръчково в колата на мъжа и после е било съобщено на ченгетата, които направили обиск и намерили забранените вещества. За това се считало, че Фарук Манаф е невинен и жертва на полицаите и на останалите двама.

Никой обаче не отбелязва факта, че информаторите, които уж подали сигнал, че Фарук държи дрога в колата си, не са насочили карловските полицаи и към дома му, а подали сигнал само за дрога в колата. Ченгетата обаче отишли и в къщата му намерили също дрога. 

След това Манаф, който официално е бил арестуван за наркотици, е бил освободен от ареста. Три месеца обаче е бил зад решетките и на няколко пъти му е отказвана по-лека мярка. В последствие срещу парична гаранция младият мъж е пуснат на свобода срещу парична гаранция, сега дава противоречиви показания.

Той твърди, че е бил отвлечен около 14.30 часа пред Трето РУ. После бил откаран в спортна зала, в която го изтезавали. Тя се намира до стадион „Ботев“. Би трябвало, дори и при най-интензивния трафик колата, с която е отведен, да бъде пред залата около 14.40-14.45 часа.

Разпечатката от телефона на Манаф обаче показва, че мобилното устройство е било до 15.15 часа в Трето РУ, където Манаф бил извикан за справка относно някакъв стар случай. Противоречиви са и показанията за модела и цвета на колата, с която бил отвлечен, веднъж цветът бил син, после червен.

По информация от различни източници, Манаф откраднал дрога от склад на Ръкавицата, за това той и Симеон Иванов го отвлекли и го малтретирали. Има информация, че той е продал наркотиците заедно с бивш ръководен орган на МВР, който вече не е в системата. До момента обаче Дидо Ръкавицата заявява, че не е участвал в отвличане и побой и казва, че не се познава с полицаите.

Има ли нещо подобно и случаят и с обвинения шеф на Трето РУ Самуил Хаджиев и полицаят Атанас Качаков. Според официалната версия двамата отишли в село Болярци, за да крадат марихуана от склад. Какво всъщност се е случило? От два независими източника БЛИЦ научи следното.

Самуил Хаджиев отива в Болярци по сигнал на информатор, че има склад с много незаконна дрога. Предупреждава и шефа си-старши комисар Йордан Рогачев.

На място двамата виждат охраната на склада, която им казва, че охранява склад с технически коноп, който се използва в текстилната промишлености и  който технически коноп няма нищо общо с използвания от наркоманите наркотик. Тоест дрога за продаване и печалба в склада в Болярци на практика няма.

Пазачът казва, че базата е регистрирана, всичко е законно. Рогачев звъни на началника на РУ Асеновград, който потвърждава, че има такъв склад, че всичко е  законно и че полицаите от Садово, на чиято територия е село Болярци, редовно правят проверки. Преди на място да отиде Рогачев, обектът се пази от двама оперативни работници. Има видео запис за това.

Така в цялата схема се замесва името на полицая Атанас Качаков, но категорично той не е бил там, заяви адвокатът му Стоян Донков. Той каза още, че на видеото се вижда не Качаков, както твърди обвинението, а единият от двамата оперативни работници и никой не си е направил труда да провери това. 

Когато става ясно, че складът в Болярци е законен, Рогачев, полицаите и Хаджийски си отиват. Това е цялата истина и тя скоро ще излезе наяве, коментираха още нашите източници. 

Към момента и четиримата обвиняеми са в ареста. В четвъртък Апелативен съд отказа да ги пусне на свобода с по-лека мярка.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Джд

Джд

29.05.2021 | 16:07

Бати поръчковата статия. Оригинал

Отговори
7 2
Няма значение

Няма значение

29.05.2021 | 14:12

Мечтайте и дерзайте.... Но Румен само загрява...Бедна ви е фантазията...

Отговори
4 12
Еййй

Еййй

02.06.2021 | 22:42

Корумпирания Румен

Отговори
1 0
Сик

Сик

29.05.2021 | 14:11

Няма имена няма нищо, били казали някакви юристи, накрая ще се окаже, че бил адводата на Хаджиев.

Отговори
10 11
Иван-свидетел

Иван-свидетел

29.05.2021 | 13:48

Разбира се, че скоро ще се докаже че всичко това са клевети и е много добре замислено и предварително подготвено да ги натопят. Това е Районното с най-добри резултати по всички параграфи откакто Хаджиев е там.

Отговори
13 15
Един съвестен

Един съвестен

02.06.2021 | 22:39

Защо никой не коментира за машините на Вячеслав за нелегалните цигарени цехове време е да прогледнете хора

Отговори
1 0
????

????

29.05.2021 | 13:00

Да знаеш хиляди хора ще излязат на протест в твоя подкрепа

Отговори
12 8
????

????

29.05.2021 | 12:59

Клевета след клевета За най съвестния човек когото познавам всички сме с теб Хаджиев

Отговори
11 14
koko

koko

29.05.2021 | 14:36

КАК ТИ Е ИМЕТО??

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?