Следвайте ни

Юрист, икономист и спец по сигурността ще избират шеф на Онкото в Пловдив

viber icon

Общинският съвет определи членовете на комисията по провеждането на конкурса за нов шеф на КОЦ-Пловдив. Неин председател ще бъде директорът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов. Освен него съветниците гласуваха в състава й да влязат юристът и независим съветник Слави Георгиев и бившият шеф на общинското ФБР Ангел Славов от ГЕРБ, който е спец по стопанско управление и национална сигурност.

Третият редови член на комисията ще е икономистът Костадин Георгиев от Кауза Пловдив. Той зае мястото на Йордан Илиев от ГЕРБ, който лично го предложи за позицията.

Други две предложения за членове – д-р Атанас Баташки и новият съветник д-р Ангел Молев, не получиха достатъчно гласове от старейшините в залата.

Според правилата в състава на комисията обаче трябва да има магистър по икономика и магистър по медицина, напомниха участници в сесията. Председателят на ОбС Александър Държиков укроти страстите, като каза, че такива ще бъдат избрани като резервни членове по усмотрение на администрацията.

Засега няма насрочена дата за провеждането на конкурс за постоянен управител на онкодиспансера. Ясно е обаче, че кандидатите ще бъдат оценявани по биография и бизнес-план за развитието на онкодиспансера. В срок от 30 дни след гласуването на конкурсните правила, от комисията трябва да излязат с предложение за нов управител, който да бъде гласуван отново от Общинския съвет.

В момента начело на КОЦ-Пловдив е доц. Тихомир Дерменджиев.  Преди него за една година на поста се извъртяха още проф.  Марияна Янева, отстранена след протестите в защита на предишния шеф д-р Парашкев Цветков, и д-р Пламен Фотев, който беше сложен да ръководи центъра временно до провеждането на конкурс.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Трака лака във върбалака!

Трака лака във върбалака!

14.09.2021 | 18:57

Защо бе, ми Сашко е специалист по кражбите у продажбите! Той е д-р на Транспортно каналните науки и на замитане на следите! Ми нали в неговия апартамент в Тракия се носят, паричните проби и после се разпределят по чекмеджетата на джуджетата!

Отговори
2 0
Димитрова

Димитрова

14.09.2021 | 16:36

Д- р Калинов е обиктивен и много противоречив човек. Вярваме, че ще прояви висш професионализъм.

Отговори
2 1
Христов

Христов

14.09.2021 | 16:35

Въобще, Онкото се оказа на- съблазнителната хапка. Явно много пари се въртят там. Интересно какви ще са изискванията, защото все пак кандидатите трябва да са професионалисти в областта.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?