Следвайте ни

Юнак! Бебе гигант проплака в "УМБАЛ-Пловдив"

viber icon

Бебе с впечатляващи размери – тегло 4760 гр и дължина 55 см проплака тази нощ (б.а. - на 8 февруари 2021 г. в 21,19 ч.) в Отделението по Акушерство и гинекология към „УМБАЛ-Пловдив“. 

Костадин е второ дете за 20-годишната майка Руска Стоянова от Калояново. Първото дете в семейството е момиченце и също е родено в бившата Окръжна болница. 

Малкият идва на бял свят след естествено раждане, а за нормалното протичане помагат завеждащият д-р Венцислав Демирев, д-р Владимира Карагьозова и акушерка Анна Панчева. Пациентката няма никакви разкъсвания и шевове, което се случва изключително рядко при толкова едър плод, коментира д-р Карагьозова. 

В медицината е известно, че големите бебета се раждат най-често от жени, които по време на бременността развива гестационен диабет, но при нея заболяването не е диагностицирано, изтъкна акушер-гинокологът. Първото дете на Руска е било с тегло над 3,5 кг., а второто обикновено е по-едро от първото и вероятно това е причината Костадин да е толкова голям. 

Пожелавам здраве на всички деца, които поемът първата глътка въздух в „УМБАЛ-Пловдив“, а на лекарите благодаря за високия професионализъм, каза майката. Тя и малчуганът се чувстват отлично. 

Според медиците бебе с тегло близо 5 кг. не се е раждало в отделението през последните 12 месеца. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Stefanov

Stefanov

10.02.2021 | 00:05

голяма сензация,нещо напълно нормално

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?