Следвайте ни

Бул. "Ал. Стамболийски" с нови тръби и старите габарити

viber icon

Бул. „Александър Стамболийски” отново ще бъде затворен днес за ремонт на аварирал водопровод в участъка между улиците „Болград” и „Околчица“. Движението около жилищен комплекс "Южен полъх" се спира от 9 до 16 часа, предупредиха от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта". 

През миналата седмица работниците от ВиК ЕООД два дни кърпиха овехтелите тръби в същата отсечка.

Оказа се, че пак е станал пробив и водата избива на уличното платно. Магистралният водопровод е износен до такава степен, че след аварийното запушване веднага се отварят пукнатини на друго място по трасето.  

Шофьорите да се запасят с търпение и да ползват вътрешните улици в карето между бул. "Александър Стамболийски", Коматевско шосе, "Никола Вапцаров" и ул. "Стефан Стамболов", препоръчват от общината. По обиколни маршрути ще минават почти през целия ден автобусите № 1, 16 и 36. 

ВиК да се премести на бул. "Александър Стамболийски", препоръчват пък шегаджииите от квартала. 

От пловдивското водно дружество обаче се стягат не на шега през март да пуснат обществената поръчка по проекта за Южен обходен колектор. Едновременно с него ще се ремонтира и разнебитеният булевард.

Инвестицията е за над 80 милиона лева.

За Южния обходен колектор, който ще поеме дъждовните и обратни води, през миналата година беше сключен договор между Министерството на околната среда и ВиК ЕООД. Средствата се осигуряват по Оперативна програма „Околна среда” „Предпроектните инвестиционни проучвания са приключени. Попълнена е апликационната форма. В процеса на подготовката са направени шест-седем междинни доклада, които бяха внесени от консултанта в МРРБ”, обясниха тогава за „Марица” от ВиК.

Основният колектор представлява сложно съоръжение от чугун с диаметър три метра. Канализацията е смесена. Ще се копае на дълбочина шест-седем метра. Тръбата ще мине по бул. „Никола  Вапцаров”, Коматевско шосе и „Ал. Стамболийски”. Допълнително ще се правят отклонения и довеждащи водопроводи от помпените станции "Север" и "Юг". Към поръчката ще бъдат включени и ВиК дейностите по проекта "Модър-Царевец". 

Не е предвидено обаче разширение на бул. "Ал. Стамболийски", за каквото шофьорите настояват от години.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?