Следвайте ни

Второкласници от Пловдив отправиха пожелания за по-чиста природа 

viber icon

Забавен открит урок изнесе експерт на РИОСВ – Пловдив пред второкласници от СУ „Патриарх Евтимий“ в Пловдив с ръководител г-жа Шилева. Негова цел беше да се запали любовта към околната среда в сърцата на децата.

Учениците направиха своите първи стъпки в света на екологията. Те научиха повече за живата и неживата природа, взаимовръзката между всички компоненти на околната среда и кръговрата на живота.  Бяха запознати с възможните източници на замърсяване и как всеки от нас с поведението си би могъл да намали отрицателния си отпечатък върху водата, въздуха, почвите.

Второкласниците получиха ценни практически съвети как да се държим по начин, който не вреди на околната среда. Те играха забавни екоигри и изработиха новогодишни картички, адресирани към природата с пожелания ние, хората, да се грижим повече за нея, да я опазваме и обичаме.

РИОСВ – Пловдив държи на екологичното образование. Това е поредната образователна инициатива на институцията, целяща повишаване на екологичното съзнание и формиране на отговорно екологично поведение още от най-ранна детска възраст. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?