Следвайте ни

Втори ден "Прослав" на сухо, свърши водата в магазините

viber icon

Вече 24 часа в пловдивския квартал "Прослав" чешмите са пресъхнали, алармират пред "Марица" разгневени жители. Вчера водата бе спряна заради планово преместване на водопровод на бул. "Пещерско шосе", което прерасна в голяма авария на ул. "Елин Пелин". 

Вчера вечерта, след цял ден безводие, чешмите текнаха, но само за половин час. Така или иначе прославчани не успяха да използват появилата се вода, тъй като беше толкова кална, че някои помислиха, че е текнал нефт. 

Така или иначе към този час кварталът все още е на сухо. Тази сутрин жители отново окупираха магазините, за да се запасят с минерална вода, но щандовете вече са изпразнени. Единственият вариант са малки бутилки или такива по литър-два. 

Още от ранни зори телефоните на "Марица" прегряха от гневни прославчани.

"Това е безобразие. Колко майки с деца се чудят какво да правят като няма вода. На мен ми е чудно как се справят и в детската градина. Пълна подигравка.  Хиляда опити правим да се свържем с ВиК, но без резултат", коментира жител на квартала. 

"Пълен абсурд. Не знам как може това да се случва в нормална държава. Трябва да има последствия", смята друг.

В сайта на ВиК аварията е маркирана, но няма посочен срок за отстраняване на проблема. Прославчани се молят днес вече да се върнат в цивилизацията, но не изключват и неприятни изненади. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Гошо

Гошо

11.06.2021 | 14:28

Нищо ви няма, селяните не сте ли свикнали на лоши условия?

Отговори
1 3
гоги ти глуповатико

гоги ти глуповатико

11.06.2021 | 17:59

Знаеш ли каква вода ти тече по тръбите въобще? ХАХАХАХАХА

Отговори
1 0
Бг-бг

Бг-бг

11.06.2021 | 10:00

Кой разреши да се застрои толкова много и после всички да излизат през една малка уличка. Догодина квартала ще е напълно блокиран, ама общината да помисли за инфраструктура - абсурд

Отговори
9 0
Бг-бг

Бг-бг

11.06.2021 | 09:58

Това сигурно е заради новите кооперации на ПИМК. Плащат си и цял квартал се тормози. Ако някой обикновен човек от квартала поиска водопровод и канализация ще му смъкнат 10 кожи от гърба

Отговори
12 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?