46
Следвайте ни

Втори ден потоп в подлеза на Чифте баня СНИМКИ

viber icon

Дъждовете и мокрият сняг наводниха подлеза на Чифте баня, така че дори и днес пешеходците трябваше да газят в локви, макар че в Пловдив не валя. 

Чистачките от общинското предприятие изгребаха водата и пометоха настилката.

В пешеходното пространство на най-натовареното кръстовище между бул. "Шести септември" и "Цар Борис IIi Обединител"  има само два - три магазина. Всички останали търговци са се изнесли и подлезът изглежда мрачен, а във вечерните часове - страховит, защото осветлението е много слабо. 

Сред локви паркираха и колите на паркинга на бившия ТЕЛК.

Двуетажната сграда беше съборена и на нейно място се изгради временен паркинг с настилка от чакъл, за да може да се ползва, докато се построи многоетажен гараж.  

Дребните камъчета обаче се разместват под натиска на автомобилите и на места се получава слягане на настилката.

Снимки от Наташа Манева

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Боян

Боян

16.12.2021 | 10:42

Няма да има паркинг до училището, не разбрахте ли, децата няма да му дишат газовете!!!

Отговори
0 0
мераци

мераци

16.12.2021 | 09:06

А се готви общината да прави пробив под водната палата. Хората направиха тунел под Ламанш, метрото в Щатите минава под р. Хъдзън /в NY/, в Москва - под едноименната река, а ний - един дъжд и.... Ако със същите "специалисти" ще правим тези нови пробиви, то редно е сериозно да се замислим - в Европа ли сме, или в третия свят.

Отговори
1 0
Татковина

Татковина

15.12.2021 | 22:19

Мила родна картинка

Отговори
1 0
ГЮРО

ГЮРО

15.12.2021 | 20:37

При най-обикновени валежи подлезите във Филибето се пълнят с вода. Някой да се е сетил да постави отводнителни заграждения при стълбите? А какво става при порой? Подлезите стават плавателни, защото строителите не са допускали, че в Пловдив може да падат порои. Тъ паци.

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?