49

Всички улици са почистени след първия сняг в Пловдив

Всички улици в Пловдив тази сутрин са почистени след падналия снощи първи сняг от началото на зимния сезон, съобщават от общината.

Поради очаквания снеговалеж и понижение на температурите още вчера следобед преди час пик на автомобилния трафик екипи на „Чистота“ обработиха със сол всички мостове, надлези, основните пътни артерии и велоалеите в града. 

От 20:00 часа, когато започна по-силен снеговалеж, до 04:00 часа 25 специализирани машини  отново обработваха  улиците с противообледенителни материали. От 06:00 часа тази сутрин около 350 служителки на общинското предприятие почистват автобусните спирки, пешеходните подлези, тротоарите, пространствата около детските и учебни заведения, поликлиники, болници и обществени институции, съобщи директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев. Според метеорологичните прогнози не се очаква влошаване на времето в близките дни, но всички екипи са в готовност да реагират веднага при необходимост.

В „Градини и паркове“ до момента не са постъпвали сигнали за паднали дървета и клони. От „Организация и контрол на транспорта“ информираха, че няма и неработещи светофари заради снеговалежа.

 Всички градски автобуси се движат по разписание. От предприятието напомнят, че заради грипната епидемия, предстоящата междусрочна ваканция на учениците и многото болни шофьори във фирмите превозвачи – към тази сутрин се съобщава за около 40 на брой, временно от днес до 3 февруари с един автобус по-малко ще се обслужват маршрутните разписания по линии № 1, 6, 9, 15, 17, 21, 24, 26, 29, 36, 37, 66, 99 и 116. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Реалист

Реалист

27.01.2023 | 13:15

Подкрепям с две ръце правдивия коментар.Какъв сняг имаше преди години.Сега паднаха две снежинки и за какво чистене иде реч.Смешно е....

Отговори
3 1
Гербаджийски лъжци

Гербаджийски лъжци

27.01.2023 | 12:29

Абе гербаджийски лъжци, какви машини какъв сняг? Снега едвам натрупа по покривите и колите по 1 см., по тротоари и улици още с падането се топчеше, защото земята е топла, да не говорим, че след 12 през ноща температурата стана 2-3 градуса и снега премина в дъжд, за това до сутринта едвам имаше остатъци тук-там от сняг. Откраднахте предварително парите за зимно почистване и сега лъжете, че имало машини да чистят. Вие срам нямате ли бе? За 10 години окрадохте града и изтеглихте 200 милиона лева заеми, които ще се връщат следващите 100г. , ако не продължите с още заеми и за напред. Със заеми е лесно, така всеки може. Крадливи пумияри!

Отговори
3 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?