49

Връчват отличието „Почетен гражданин на Пловдив” на 6 септември

На 6 септември – Ден на Съединението на Република България и празник на град Пловдив председателят на Общински съвет инж. Александър Държиков и кметът на града Здравко Димитров ще връчат отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ на Евгений Тодоров и родственици на Нери Терзиева, удостоена посмъртно.

Церемонията ще се състои в зала  „Съединение“ на Регионалния исторически музей – Пловдив с начален час 12.30 часа. Общински съвет – Пловдив удостои двамата с най-високото почетно отличие на град Пловдив със свое решение № 282 от 07.07.2022г., гласувано с единодушие. Евгений Тодоров е удостоен със званието заради значителния си принос в обективната, честна и критична журналистика, както и авторството си на публицистични книги и сценарии за филми, допринесли за националния и международен престиж на Пловдив.

Званието „Почетен гражданин на град Пловдив“ посмъртно е присъдено на Нери Терзиева във връзка със значителния й принос в модерната журналистика, изключителен професионализъм и радетел за свободата на словото.

Като част от церемонията на Евгений Тодоров ще бъде връчен почетния знак с герба на града и с лента, символизираща знамето на град Пловдив и удостоверение по образец, поставено в рамка. Родственици на Нери Терзиева ще приемат отличието.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Заслуги

Заслуги

02.09.2022 | 23:46

Навремето връчиха ПУ Пловдив удостои и Христо Стоичков с високо звание което беше пародия на интелигенциятата, на един футболен хулиган да се присъждат такива звания, жалко за управляващите но нека не забравяме че ние ги избираме

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?