Следвайте ни

Война между тв оператори: Срязаха кабелите на Булсатком

viber icon

Нова война избухна между телекомуникационните оператори в Пловдив. Това стана ясно след получена информация, че са срязани оптични кабели на Булсатком. Ето какво съобщиха от компанията:

Техническите екипи на Булсатком работят усилено по възстановяването на услугата на оператора в няколко района на Пловдив, като проблемът е възникнал през последните дни в следствие на умишлени действия на нелоялна конкуренция на територията на Общината.

Прекъснатите оптични кабели се заменят с нови и се търси оптимално дългосрочно решение, с което да се осигури високото качество на предлаганите услуги. 


Операторът не може да се ангажира с конкретен срок за отстраняване на проблема, тъй като новите кабелите често биват повторно прерязвани, но обяви, че всички засегнати клиенти ще получат компенсация от една месечна такса. В официалния сайт на компанията Булсатком благодари за проявеното търпение и се извини за причиненото неудобство. 

Булсатком уведоми съответните компетентни органи за създалата се ситуация и ще окаже пълно съдействие в борбата с нередностите и нелоялната конкуренция.

Днес сутринта възникна голяма авария и в район "Северен". Изчезна кабелната телевизия на А1. След 6 часа проблемът бе отстранен.

В предишни години избухваха конфликти в Пловдив между кабелни оператори, които водеха до рязане на кабели и намесата на полицията.

 

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?