Следвайте ни

Война между млади и стари за пазара на „Младежка“

viber icon

Две поколения се скараха за това да има ли пазар на улица „Младежка”, или да няма.

Според новия идеен проект на район „Централен” пазар няма да има. Само в края на улицата до обръщалото на автобусите ще бъдат подредени няколко сергии.

„Трябва да се наблегне на зеленината и чистотата”, каза кметът Георги Стаменов.

Младите хора харесват проекта за обновяването на улицата.

„Стига с тия концесии! Повече от 20 години сме живели така и потърпевшите сме ние. Фургони, павилиони, кръчми – 7 дни в седмицата, без празници и почивка. Сутрин в 6 и половина идват бусовете да разтоварват - а аз спя на отворен прозорец”, каза Марин Славейков.

Гражданите от квартала не искат никаква концесия за улицата. Не вярват и на хубавите проекти за концесии.

Райфъла преди 20 години извади чуден проект и не изпълни нищо от него, припомниха хората.

Петър Ганев

Общинският съветник от ГЕРБ Петър Ганев обеща идеята за концесия да бъде отхвърлена още на първата сесия.

„Аз гарантирам, че групата на ГЕРБ ще направи всичко да отпадне тази точка”, каза той.

Противниците на пазара обясняват, че младите нямат проблеми с пазаруването. Възрастните обаче казват, че сергиите до Гребната база продават много скъпо и са далече. 

Млади и стари се скараха и за бъдещето на култовата кръчма „Водолаза”.

Марин Славейков

„Тя пречи на хората от близките блокчета – дори в условията на локдаун, в момента пред заведението са се събрали – ядат и пият, без да спазват дистанция”, подчерта Марин Славейков.

И наистина - шумна група почитатели на „Водолаза” сипваха питиета и хапваха димящи кебапчета още в 10 часа сутринта.

Петър Алексиев

„За пазара и за „Водолаза” съм! Какво ви пречи хубавата кръчма? На мен ми е далече да отида на пазара до Гребната”, тропна с бастун 85-годишния Петър Алексиев.  

Кметът Стаменов препоръча на хората, които харесват проекта, да направят подписка.

„Да е ясно, вие като живущи какво искате да се случи в тази зона. Финансирането ще дойде по европрограмата „ПЕРО”, която замени „Региони в растеж”. Районът разполага с 600 хиляди лева за тази година. Ще се наблегне малко повече на проектирането. Проектът за „Младежка” ще излезе 36 хиляди лева”, каза Георги Стаменов.

Техническият проект се разработва в момента. До средата или края на годината ще има строително разрешение на цялата ул. „Младежка”. След това ще се кандидатства за европейски средства. 

Кметът Стаменов каза, че местата за паркиране ще са на 100% за безплатно ползване - няма да се наемат със скоби като на други места. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Концесионер

Концесионер

29.03.2021 | 17:14

С нетърпение чакам новата концесия, я казино, я някоя лъксозна кръчма, нещо да тече пара. От зарзават и стари пияндета не се печели така, че Водолаза и пазара си заминават при всички случаи. Ще се смянят няколко плочки, една конструкция хубава със звучно име, Сезам, Аладин, Клеопатра, като на кръстовището на Богомил с Източен, какво повече може да иска човек :D :D :D

Отговори
0 0
Петя

Петя

28.03.2021 | 23:44

Като ме попитат къде живея, ме е срам да кажа на ул."Младежка". Това е в район Централен, прилича на предградие в Индия.

Отговори
7 0
Предизборни ЛЪЖИ

Предизборни ЛЪЖИ

28.03.2021 | 21:15

Аман от обещания, мързел и популизъм предизборен! Отговорните институции да почистят! Нищо и няма на Младежка, дано да няма конценися!

Отговори
8 0
Йосиф Висарионович

Йосиф Висарионович

28.03.2021 | 16:07

Има пазар, има проблем! Има градинки, има проблем! Да се направи кръгово на Васил Априлов и Шести септември и да се отвори улицата за движение. Чинарите да останат. Като на Руски. А всичко друго да се измете. И край на споровете.

Отговори
13 6
Баба

Баба

28.03.2021 | 15:41

Пак мажат нещо, гласуват, отхвърлят. Нищо да няма е най-добре. Да има къде да играят децата. Пиянките пак ше завладеят пейките. От тях спасение няма. А и пазарът не е евтин, само заблуждава хората. И само прекупвачи. И боклуци.

Отговори
10 3
Г-на Ганеву

Г-на Ганеву

28.03.2021 | 15:11

Да каже как е гласувал годишната програма, която вече е приета и с нея обектът е предвиден за концесия?

Отговори
6 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?