Следвайте ни

Военни вертолети стреснаха "Тракия", летят ниско

viber icon

Хеликоптери стреснаха жителите на ЖР "Тракия" с ниското прелитане преди минути. Единият от хеликоптерите направи няколко обиколки в района над хотел SPS. 

Шумът от машините притесни някои от жителите в квартала. Други пък наскачаха по терасите да ги снимат. 

Разстоянието, на което прелитат е толкова малко, че направо виждаш хеликоптерите отблизо, сякаш са на една ръка разстояние", споделиха живеещите в квартала. 

Полетите са част от учение на военновъздушните сили. "SWIFT RESPONSE“ - Въздушно-десантното учение ще се проведе в периода 01.05. - 14.05.2021 г. на летище с отпаднала необходимост "Чешнегирово", база за предно разполагане (БПР) "Безмер" и УП "Ново село". 

В него последователно ще бъдат проведени стратегически въздушен десант за овладяване на летище "Чешнегирово", а след това и тактически въздушни десанти за последващо овладяване на нов район (УП "Ново село") с участието на формирования от САЩ, Италия и Република България. 

Българската страна осигурява провеждането на учението, както и противостоящи сили (OPFOR) в него. В учението ще вземат участие над 2200 чуждестранни военнослужещи от САЩ и Италия и до 100 военнослужещи от българска страна. По време на изпълнение на задачите ще участват над 30 (тридесет) единици авиационни средства (самолети и вертолети).

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Стреско:

Стреско:

13.05.2021 | 15:39

Я елате на "Радко Димитриев" от 1 до 21, пък тогава говорете за стрес.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?