Следвайте ни

Военни спускат контейнери по въздух на "Тракийско лято"

viber icon

Три транспортни самолета C-130 „Херкулес”, 400 наши и 260 американски военни ще вземат участие в многонационално учение „Тракийско лято”. То започва на 23 август и ще продължи до 3 септември. 

По време на учението ще има по 6 полета на ден между 11 и 15 часа, както и нощни между 19 и 23 часа. Те ще продължават от понеделник до петък.

Американските военни ще живеят на палатков лагер в село Чешнегирово.

От наша страна ще участват бойци от Съвместното командване на специалните сили и Военновъздушните сили.

Ще има парашутни скокове над Чешнегирово и Крумово. Бойците ще демонстрират и спускането на контейнери по въздуха. 

И. д. кметът Величко Родопски се срещна с ръководителя на екипа по граждански въпроси на учението Даниел Майуро, който обеща да се спазват всички правила за прелитане над населени места.

„Община Пловдив работи в синхрон с българските военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции. Фактът, че за поредна година ще се проведе подобно учене, е признак да добрите условия и професионализма на нашите военни“, заяви и. д. кметът Величко Родопски.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

реалистката

реалистката

27.07.2021 | 16:55

Помните миналото им учение, след прелитането на самолети над града ни в близост за седмица се увеличи заболеваемостта от ковида, само напомням, какво се случи. Най-спокойно ще ми бъде, ако няма американци прилитащи над града ни. От Ирак се махнаха след 18 години, като гледам от България скоро ще си отидат след референдум.

Отговори
1 0
Контейнери

Контейнери

26.07.2021 | 21:05

И няма никакъв начин да прелитат така над техния втори по големина град и да си спускат контейнерите в близост? Някой да не би да е получил нещо в замяна на техните безценни тренировки на наша земя?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?