Следвайте ни

Военни шефове от Европа и САЩ идват в Чешнегирово и Пловдив

viber icon

Военни началници от цяла Европа и САЩ се очаква да пристигнат в петък на летище „Чешнегирово“ край Пловдив.  На 3 юли от 10 ч. там ще се проведе ден за високопоставени гости, организиран в хода на националното учение „STEALTH DAGGER 2020” за сертифициране на Тактическата група за специални операции (ТГрСО) за участие в Командването на компонента Сили за специални операции от Силите за отговор на НАТО NRF 21.

На мероприятието са поканени да присъстват началникът на отбраната, командирът на командването на специалните сили на САЩ в Европа, Командирите на специалните сили на съседните държави, командири на военни формирования, представители на местната и държавната власт.

Пред военните шефове на военното летище ще бъдат направени демонстрации на способности, въоръжение и техника на Тактическата група за специални операции.

На следващия ден – 4 юли, пък ще се състои връчване на бойното и представителното знаме на Съвместното командване на специалните операции и честване празника на гарнизон Пловдив.

С тържествена церемония в събота от 9:30 часа ще се връчи бойното знаме на новосформираното Съвместно командване на специалните операции в района на Командването в Пловдив, пл.“Съединение“ №1. По-късно вечерта от 21:15 часа ще се проведе тържествена проверка-заря по случай празника на гарнизон Пловдив.

На мероприятието са поканени да присъстват министър-председателят на Република България, заместник-министър председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната, началникът на отбраната, командира на командването на специалните сили на САЩ в Европа, Командирите на специалните сили на съседните държави, командири на военни формирования, представители на местната и държавната власт.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?