49

Военни от авиобазата в Крумово спасиха майка и дете от удавяне

Военнослужещи от Военновъздушните сили спасиха от удавяне майка и дете. Инцидентът станал в центъра на Долна Митрополия преди дни. Според запознати дете пропаднало в дълбока шахта пълна с вода. Майката на детето се спуснала да помогне, но също пропаднала в шахтата. Минути по-късно военнослужещите ефр. Данаил Цветанов Петров и редник Веселин Михайлов Вълчев се оказали в близост до мястото и чули виковете за помощ на хора в близост до мястото на инцидента.  Двамата военнослужещи веднага се отзовали и предприели действия за спасяване на детето, което едва се държало на повърхността на водата. В сложната ситуация военнослужещите съумели да действат максимално бързо, адекватно и решително, и успели да спасят детето. Едва след като го извадили, те видяли, че от водата се подават ръцете на неговата майка, която го е държала под водата. С големи усилия военнослужещите успели да извадят от шахтата и жената.

Уплашени, но живи и невредими, пострадалите били откарани за преглед в Плевен.

Ефрейтор Данаил Петров и редник Веселин Вълчев са военнослужещи от военно формирование 32040 – Крумово. В момента са специализанти в 12-та авиационна база и се обучават в курс за придобиване на военна квалификация „Младши сержант – първи модул“.

Командирът на 12-та авиационна база ги поздрави за мъжеството, предприетите бързи и адекватни действия. Благодарение на тяхната решителност и непоколебимост в тази критична ситуация, този нещастен инцидент завърши с добър край и два човешки живота бяха спасени, споделиха техни колеги.

Благодарност към двамата военни изпрати и кметицата на Община Долна Митрополия Поля Цоновска.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?