Водата по-скъпа след Нова година

В и К ще направи бизнес анализ на дружеството идния месец и ще прецени дали да предложи нова цена на водата. На този етап ние не сме внасяли искане в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за увеличение, обясни вчера директорът на дружеството инженер Красимир Цветков, след появила се информация, че пловдивската компания е сред 24-те, поискали промяна.

В и К има споразумение с Европейската банка за възстановяване и развитие за покачване с 15 процента на цената през 2010 година, припомни инженер Цветков. ЕБВР отпусна заем от 11 милиона евро за мащабният проект по подмяна на остарелите водопроводи и други съоръжения на дружеството.

В момента плащаме 1.42 лева за кубик вода с ДДС. Цената е формирана от три компонента   -  доставка, канал и пречистване. Увеличението е неизбежно, коментират специалисти. В Пловдив водата се вади с помпи, а това е свързано с харч за електроенергия. Цената на нощния ток се вдигна през юли, отделно са разходите по обслужването на заема.    

Средните загуби по мрежата са около 60 процента. Всичко това ще повлияе за оскъпяването. За последно цената на водата за пловдивчани се увеличи от 1 юли 2009 година. Тогава скокът бе с 15 процента. От февруари тече грандиозният ремонт по подмяна на остарелите водопроводни тръби. Реконструкцията е с част от заема на ЕБВР.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Кичук  Париж

Кичук Париж

29.10.2009 | 06:37

... На мутрата -пожарникар Бойко Борисов , на малоумния комплексар с „ меки китки „ ДЯНКОВ , на топсерсема Цветанов и блюдолизците около тях им е по-дебела главата , по - празно пространството между ушите и по-високо самочувствието, отколкото е здравословно !... Само кретенизмът и цинизмът им са на ниво !! http://www.tundzha.info/public/65-comment-tundzha-info/2045-da-ne-govoryat-i-da-ne-me-draznyat-tezi-dumi-zvuchat-strashno Единствено дебил не може да отчете, че през всички 20 години на прехода не сме имали по-неудачно,по-неориентирано и по-некадърно правителство от настоящето ,!Вероятно има още някои, които смятат , че сегашното управление не е тотално сбъркано , но това се дължи единствено на увреденият им генетичен код ... „Благодарим „ безкрайно на „ бащицата „ Бойко Борисов за „гениите „ , които ни натресе в управлението . Тези , които създават , най-меко казано , ужасната действителност на дезорганизация, безотговорност и неприветлива среда … Затова и БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕ КЕНЕФ (тоалетна) , така както много сполучливо и точно я изобрази чешкият художник Давид Черни ! … КЕНЕФ , в края на двора- с една дупка в следата, типично по български ,типично по селски… Нека им напомня, че " благодарение " на подобна политика на геноцид спрямо народа ни , се случиха януарските събития през 1997 година. АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ им ПОЖЕЛАВАМ много скоро , защото иначе ще разплачат ТОТАЛНО майката българска ... А и все повече от тези, които гласуваха за ГЕРБ вече гледат ето така http://www.freakycreek.com/gallery2/v/Funny+Advertisements/gerber-hot-sauce.jpg.html..." Хайде да ви видя сега КАК ЩЕ СЕ ОТЪРВЕТЕ от малоумния кабинет, който ни натресохте ? По време на криза ХОРАТА намаляват данъци, намаляват акцизи, свиват " перата " , подяждани от чиновници , за да може " да диша " бизнесът, да дишат хората , а тези кретени ... абе ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ малоумниците ! Аз скоро ще се омитам от тази територия на кретенизма ...Защото тук НЯМА живот, а и след 100 години няма да има !

Отговори
0 0
ЕРЕТИК

ЕРЕТИК

29.10.2009 | 06:26

Мошеници! Крадци! Изедници! Анатема!Който водата другиму спира - от вода умира! Алелуя!

Отговори
0 0
ИВО ПЛОВИВ КюЧУК ПАРИЖ

ИВО ПЛОВИВ КюЧУК ПАРИЖ

28.10.2009 | 22:51

УВАЖАЕМИ /В И К /ПЪРВО СИ ОПРАВЕТЕ ТЕЧОВЕТЕ НАЛЯГАНЕТО КАЧЕСТВОТО НА ВОДАТА И ТОГАВА ИСКАЙТЕ НО ПРЕДИ ВСИЧКО ПОБЛИКУВАЙТЕ СИ ЗАПЛАТАТА В ИНТЕРНЕТ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР ДО ЧИСТАЧКАТА И СЛЕД ТОВА ПОИСКАЙТЕ ДЕБАТ С ПОТРЕБИТЕЛИТЕ........СПОРЕТ КОНСТИТУЦИЯТА ВОДАТА Е ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ ВИЕ СТЕ ЧАСТНИЦИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ,ВОДАТА Е ЗА ВСИЧКИ РАЗХОДИТЕ ДО КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ ТРЯБВА ДА Е ПОЕМИТЕ ВИЕ.........

Отговори
0 0
Н.Петров

Н.Петров

28.10.2009 | 16:01

По-варовита,по-миризлива,по-скъпа...

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?