49
Следвайте ни

Вода се лее по бул. „Марица“, идва от „Столипиново“

viber icon

Вода се лее вече месец по бул. „Марица - юг" точно на входа за „Столипиново“ За това сигнализира читател на „Марица“ и нарочи ВиК – Пловдив, че не идва да отстрани аварията. „Извира от асфалта. Подал съм 4 сигнала и нищо“, заяви пловдивчанинът.

Оказа се обаче, че проблемът не е по уличната водопреносна мрежа, а в три от блоковете по ул. "Крайна“. „От избите излиза обратна вода, която отива към булеварда“, обясни инж. Антон Гълъбов и добави, че екип на водното дружество е бил на място вчера и е проверил сигнала, но няма как да отстранят авария, която попада под владение на ОП „Жилфонд“. 

Припомняме, че в началото на 2020г. бяха обследвани всички 21 блока в пловдивския квартал „Столипиново“ и беше изготвен доклад с количествено-стойностна сметка,  според която за отводняването им са нужни над 1 млн. лв. Такова мероприятие обаче така и не се случи. При обследването се оказа, че достъп до избите няма, тъй като вратите и прозорците са зазидани, а водата се излива директно на улицата. По последни данни загубите от вода в етническия квартал са 60%. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

01.11.2021 | 18:01

Напалм.И то в големи количества.Гаранция давам,че всичко ще се оправи кардинално.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?