49

Внимание, шофьори! Изключиха светофара до Централна гара

Светофарната уредба на бул. „Христо Ботев”  до Централна гара не работи,  което изнервя  шофьорите в и без това натоварения трафик. 

„В унисон с целия хаос това е пълен абсурд”, коментира възмутено читателят на „Марица” Камелия Георгакева, която твърди, че сигнализация няма вече два дни. 

От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта” обясниха, че заради изграждането на пробива се налага изместване на контролера на светофарната уредба. По тази причина са я изключили.  „Очаква се светофарът да бъде възстановен следващата седмица и молим шофьорите да спазват правилата и да бъдат внимателни”, прикани шефът на ОП „ОКТ” Георги Стоилов. 

Северното платно на бул. „Христо Ботев” до автогара Юг е затворено и строителите копаят в източното платно на кръговото кръстовище. Светофарът на завоя към ул. „Иван Вазов”, бул. "руски" и "Васил Априлов" е настроен специално на жълта светлина, но до Централна гара, където движението се извършва в двете платна, светофарът беше оставен да работи, за да не се създава хаос.

Снимки от Наташа Манева

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
3.3/5 от 3 оценки
3.3/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Ллл

Ллл

23.02.2023 | 18:18

Нищо подобно, даже сега се минава по-лесно и по-бързо.

Отговори
0 2
...

...

23.02.2023 | 16:20

По-добре да изключат светофара и да забранят завиването от кръговото към Сточна гара. Да стане задължителна посока на движение - на запад.

Отговори
4 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?