Следвайте ни

Внимание, шофьори! Пороят отвори огромни дупки в центъра

Капан дебне шофьорите на ул. "Братя Миладинови"

viber icon

Огромна дупка се отвори по средата на платното на ул. "Братя Миладинови". В резултат на пропадане след последните порои под асфалта се е оформила голяма кухина. Мястото е на кръстовището с "Алеко Константинов" и е "обезопасено" с метален триъгълник и  клон от дърво, за да не пропадне в капана някоя кола. 

"Пуснахме сигнал до ВиК, защото проблемът е в тяхната подземна структура. Има още едно потънало място на същата улица. От ВиК трябва да проверят защо стават тези пропадания и да ги отстранят", каза кметът на "Централен" Георги Стаменов. Той припомни, че улицата е еднопосочна и е важна връзка между „Жан Жорес” и бул. „Руски”

Кметът на „Централен” обясни, че предстои цялостна реконструкция на "Братя Миладинови" в участъка с павета. "Улицата е на вълни на много места, защото е строена преди много години и под паветата има само 10-сантиметров пясъчен слой за подложка. На практика няма основа", каза Стаменов. Преминаващите оттам камиони я разбиват допълнително.

Според експертите пренареждането на паветата ще излезе около 50 000 лева. Това обаче е временно решение и след 5-6 години пак ще трябва нов ремонт, смята Стаменов. В "Централен" ще изберат варианта за цялостна реконструкция с прилежащата подземна инфраструктура. „Ще се направи цялостна подмяна на тръби, кабеларките ще си скрият кабелите в тротоарите”, каза Стаменов. При този вариант поне 30 години няма да се мисли за нов ремонт. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

КАТ

КАТ

27.06.2019 | 07:07

Слагайте по дупките не клончета , а снимката на Тотев.

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?