Следвайте ни

Внимание! Шефът на Пожарната в Пловдив с разтърсващ призив

viber icon

Директорът на пловдивската Пожарна комисар Георги Мангараков публикува преди минути важен призив във Фейсбук страницата си. Препечатваме го без съкращения и без редакторска намеса:

„Вчера написах това обръщение към уважаемите граждани: 

Уважаеми граждани! Днес още от ранни зори огнеборците от пловдивския регион не смогват за загасят множеството от възникнали пожари в различни места в Пловдивска област. Пожарите бяха възникнали от запалването на сухи треви и храсти, които за кратко време обхванаха много обширни площи. В момента горят едновременно три пожара- единият е между с. Брягово и с.Драгойново като е обхванал и горски фонд, вторият е до с. Нови извор и гори стърнище на голям фронт и третият е в с. Калояново, където гори краварник.

Огнеборските екипи не смогват да погасят единият пожар, като същевременно възниква друг, че и трети. Като се гасят непригодни площи, населените места може да останат без пожарни автомобили. Вчера от запалени треви в гробищния парк на гр. Кричим огънят обхвана гора. Днес в 11.00 от запалени сухи треви в гробищния парк на с. Червен огънят обхвана голяма площ и пожарникарите от Асеновград гасяха пожара в продължение на три часа. Наложи се да пренасочим екип от Пловдив да пази града.

Граждани! НЕ ПАЛЕТЕ СУХИ ТРЕВИ И ПЛОЩИ. ПАЗЕТЕ НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА И ПРИРОДАТА ОТ ПОЖАР. ПОЖАРНАТА БЕЗОПАСНОСТ НЕ Е ПРИОРИТЕТ САМО НА ОРГАНИТЕ ЗА ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ. ТЯ Е НА ВСЕКИ ГРАЖДАНИН. ПРИ НУЖДА СЕ ВКЛЮЧЕТЕ НА ПОМОЩ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ, ЗАЩОТО ВАШАТА ПОМОЩ НИ Е МНОГО НУЖНА.

ДИРЕКТОР РДПБЗН КОМИСАР МАНГАРАКОВ.

Днес ще се обърна пак към тях:
Въпреки предупрежденията на синоптиците, че днес и през идните дни температурите в областта ще са от порядъка на 35 до 38 градуса по Целзий и опасността от пожари е много голяма, НЯКОИ МИЛИ НАШИ СЪГРАЖДАНИ ЗАПАЛИХА НА ГОЛЯМА ПЛОЩ към 14.00 ч. треви и храсти между АКВАЛЕНД и Пощата в ЖК Тракия. Пет пожарни екипа се борят с огъня, за да го овладеят.

Уважаеми граждани на Пловдивска област! Бъдете бдителни и съдействайте на органите на пожарна безопасност. Ако видите хора да палят огън, където и да е по ниви, храсти и треви, дори и сред жилищни сгради, къщи и жилищни квартали ОБАДЕТЕ СЕ НА ТЕЛ 112, за да установим извършителите. Разчитам на вашето високо гражданско съзнание. Благодаря ви предварително!

Директор Комисар Мангараков!“

Ангелина Димитрова

Ангелина Димитрова

Редактор - marica.bg

Ангелина Димитрова е завършила Българска филология, има магистратура по Публична администрация и специализация по Журналистика. Била е съдебен репортер и редактор в "24 часа“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Батко

Батко

31.08.2020 | 06:43

Хората гласуват за ГЕРБ, а тоя очаква да спазват закона и да не правят глупости. Е, как да стане? Еми, няма как да стане с такива глупави съселяни.

Отговори
0 1
аванта

аванта

30.08.2020 | 18:46

егати шопара

Отговори
0 9
Нали

Нали

31.08.2020 | 00:16

Протестър си, нали?

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?