49
Следвайте ни

Внимание: Опасен капан ни дебне в центъра на Пловдив

viber icon

Дълбока шахта без капак  в центъра на Пловдив дебне невнимателните минувачи  поне от една седмица и няма кой да я покрие. Опасната  дупка  се е отворила на  пешеходния тротоар на едно от най-оживените места в града – до Централна гара. 

Някои бдителни граждани сами  са обезопасили шахтата с подръчни материали, за да предпазят хората от злополука. Отгоре са сложили дървена скара, а покрай кратера – пластмасови шишета.  

Мярката за обезопасяването  на шахтата трябваше веднага да бъде приложена от институциите, които отговарят за състоянието на подземните комуникации и улиците в града. Но досега никой  не  е реагирал.

Обикновено в такива случаи започва дълга бюрократична кореспонденция между институциите. В общината – респективно в районните кметства – първо установяват на коя фирма е опасната шахта, след това пишат писма и чакат отговор.  Общината има ангажимент да поддържа дъждоприемни шахти, но те са разположени на пътните платна. Повечето от останалите шахти са на фирми, които имат електро и топлоинсталации, а също така на Далекосъобщения.

„Марица“ ще следи колко време е необходимо на институциите за обезопасяването на една шахта, което при гъвкава организация отнема максимум един час и не струва много пари.

За съжаление, този случай не е единственият в Пловдив,  както  не един и два са инцидентите с потрошени хора, паднали в уличен капан заради безотговорността на институциите.

 

 

 

 

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Зара

Зара

07.11.2021 | 22:26

Защото тук човешкият живот не струва нищо—докарани дотук от тиквата и Сие….

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?