1553

Внимание! Общината маха наред изоставените трошки

Режимът с автомобилите, които не са в движение, но са паркирани върху общински и държавни терени, се затяга, става ясно от проекта за изменение на Наредбата за управление на отпадъците, обявен на сайта на Община Пловдив.

Местните правила се коригират съгласно промените, направени в закона. Колите, наричани трошки, ще се вдигат принудително с паяк и ще се откарват на наказателен паркинг, ако не са минали на технически преглед в срок от три месеца след изтичането на определената дата.  Досега на колите без стикер за технически преглед  даваха толеранс от две години. В същия срок  - 3 месеца - трябва да се преместят от общински имот и  автомобили с прекратена регистрация.

В районните кметства периодически се правят акции, като със заповед, залепена на стъклото, предупреждават собствениците на изоставени коли  да ги преместят в частен имот или да закарат ненужното возило в автоморга. Въпреки това в Пловдив има стотици автомобили, които заемат дефицитните паркоместа, без да са в движение.

Промените в Наредбата ще бъдат приети в средата на септември, когато градските съветници се съберат на първата сесия след лятната ваканция. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Димитър Попов

Димитър Попов

19.08.2022 | 17:02

Може ли да намерите номер,на който да сигнализираме за такива коли?

Отговори
4 0
Иво

Иво

19.08.2022 | 16:49

Тук по доста дела ще се плащат обезщетения.Това,че не е минала преглед не значи,че е изоставена.За това може да санкционира само КАТ.В общината работят доста хора които в частния сектор няма да изкарат и до първа заплата

Отговори
2 2
Весел

Весел

19.08.2022 | 12:25

Елате на "Димитър Стамболов" 1 ! Има много за вдигане!

Отговори
7 1
Похвално начинание!

Похвално начинание!

19.08.2022 | 11:49

Крайно време беше, разкарайте трошките!

Отговори
13 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?