Следвайте ни

ВМРО иска кметът на район "Северен" да бъде отстранен, ГЕРБ на спешна сбирка заради чистката

Напрежението ескалира след публичен скандал между районния кмет Стоян Алексиев и заместничката му Лариса Кътова

viber icon

Ръководството на ГЕРБ в  „Северен” спешно се събира утре, за да обсъди кадровите промени в администрацията, направени от кмета на района Стоян Алексиев. На срещата ще присъстват градският лидер на ГЕРБ Иван Тотев и самият Алексиев. Междувременно ВМРО поиска кметът на район "Северен" да бъде временно отстранен.

Темата на заседанието на ръководството на ГЕРБ е уволнението на трима служители по заповед на  районния кмет. Това е и причината за искането на ВМРО, в което се казва:  "От ВМРО сме изключително притеснени от случващото се в администрацията на пловдивския район „Северен“ и ще подадем сигнали до всички компетентни институции, които следва да се намесят, защото очевидно не става въпрос за вътрешнопартиен спор, а за сериозен управленски проблем. В това отношение считаме за абсурдно въпросът да се отнася към Етичната комисия на партия ГЕРБ, при положение, че всъщност това е задача, която стои основно пред Община Пловдив и кмета Здравко Димитров. Той следва да назначи независим и обективен одит своевременно, в район „Северен“ трябва да влязат също АДФИ и прокуратурата. При това, за да бъдат наистина ефективни подобни инспекции, настояваме във времето на тяхното провеждане районният кмет Стоян Алексиев да бъде в отпуск или да бъде временно отстранен."

Припомняме, че от  зам.-кметския пост е освободена Лариса Кътова, а преди нея с администрацията се разделиха главният архитект на района Надя Бубунска и Антоанета Трендафилова от отдел „Човешки ресурси”. И трите дами са членове на ГЕРБ. Лариса Кътова  беше на същата длъжност в мандата на Ральо Ралев, а арх. Бубунска  неотдавна е била  назначена в кметството. Преди това главен архитект в „Северен” беше Михаил Богданов. 

Лариса Кътова

В районната партийна организация искат да изслушат аргументите на Стоян Алексиев за чистката. Според Лариса Кътова освобождаването й от длъжността е неоснователно. Скандалът между двамата  е заради предприетите ремонти. Кътова счита, че районният кмет неоправдано  завишава цените на  малките обществени поръчки до 50 000 лева, които се възлагат за обновяване на детски площадки. Той реагира с контра обвинение – че тя е уреждала с поръчки близки фирми и категорично отрече, че детските площадки са по-скъпи от тези, правени под контрола на Кътова.

„Не знам каква е причината за освобождаването на Лариса Кътова, тепърва  ще разгледаме кадровата политика в кметството”, коментира шефът на районната структура на ГЕРБ в района Стефан Дедев, който е и зам.-председател на Общинския съвет.

Стоян Алексиев отказа да даде повече подробности за рокадите в администрацията. А ето и официалният му отговор по скандала:

„Искаме да започнем „на чисто“, без „лошото наследство и останки от миналото“, да изградим нов и неопетнен колектив, който да работи единствено и само в полза и за благоденствието на гражданите, живеещи в район „Северен“. Затова и няма да позволя никой да саботира това, което искаме да изградим наново от ПП ГЕРБ.

За справка прилагам само факти, а именно площадка, изградена от мен и такава, с чието строителство се е нагърбила г-жа Лариса Кътова.

1.      Детска площадка, построена от г-жа Кътова през 2019 г.- на бул. „Марица“ 51-53 с площ 95 кв. м. на стойност 50 000 лв.

2. Площадка, чието откриване предстои, находяща се на ул. „Борба“ 5-7 с площ 150 кв. м. , изградена на стойност 37 000 лв.”

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (19)

Гьонсурат

Гьонсурат

09.09.2020 | 21:32

Де.ев е в кереча.

Отговори
2 0
Жиката

Жиката

09.09.2020 | 18:01

Най - честно е и двамата Вън . И от кметството и от партията. И без това Герб е в устите на всички заради такива образи . Все Герб са виновни. А има много стойностни и честни хора които страдат заради такива самозабравили се функционери

Отговори
9 1
Шаран

Шаран

09.09.2020 | 17:03

Крадеца Алексиев казва " дръжте крадеца"...абе шаран, няма да ти мине номера, сега кат те запука прокуратурата ще ходиш при Ралев, ти май се взе много на сериозно а

Отговори
22 2
Умерта

Умерта

09.09.2020 | 17:19

Алексиев да почне да пее като Райнето ,защото той ще отнесе гнева на мафията!Такива неща не се прощават от капо ди тути капи!Закона умерта е валиден!Който не мълчи У...а!

Отговори
10 2
Щаранът да мълчи

Щаранът да мълчи

09.09.2020 | 17:54

Много организирано гласувате вие, направо сте организирани против първия нормален кмет на Северен, който явно има принципи и ги отстоява... не си видял и сигурно за какви пари строи площадки единия и другия... КЪТОВА беше заместник на Ралев, не Алексиев.... 14 броя олигофрени сте

Отговори
5 6
До Щаранът да мълчи

До Щаранът да мълчи

10.09.2020 | 10:02

...ти си от шайката му, нали??!! Скоро ще стане ясно кой е НОРМАЛЕН КМЕТ СМЕШНИК!!

Отговори
2 0
Стефчо

Стефчо

09.09.2020 | 15:46

Прокуратурата какво чака ??? След публикации в медиите може да се самосизира и да направи проверка и тогава ще стане ясно кой крив кой прав. Няма нужда на партийно събрание ГЕРБ да решава . Това да не е преди 90 та година когато на партийни събрания се решаваха проблемите. Ставате смешни с тези спешни събрания на ГЕРБ. Има си прокуратура АДФИ ДАНС КПКОНПИ това са институциите които трябва да се произнесат а не ГЕРБ и Тотев.

Отговори
20 0
Бай Иван

Бай Иван

09.09.2020 | 16:47

Явно схемата на Мамения за краденето на пари е разобличена!При Кътова средно на кв.м500лв,при новите 250лвкв.м!Изводи кражбата е 50проц.!Като се умножат всички похарчени над 500мил.лв през мандата на Мамения излиза че откраднатата сума е над 250мил.лв!По построеното имущество и стандарта на живот веднага могат да се установят крадците!

Отговори
11 2
Стефан

Стефан

09.09.2020 | 16:53

Този манталитет само показва, че ГЕРБ=БСП=БКП

Отговори
7 1
Обективен

Обективен

09.09.2020 | 15:45

ВМРО са най- големите нешастници и некадърници .... всичко знаят и могат, но загубиха лошо изборите и сега лаят по всичко, което се движи за внимание

Отговори
12 3
Гешев,Пловдив кога????

Гешев,Пловдив кога????

09.09.2020 | 15:45

Гешев,заеби кокошките по селата,ами идвай в Пловдив.Тук девета година действа организирана престъпна група.

Отговори
16 0
До Гешев, Пловдив, кога

До Гешев, Пловдив, кога

09.09.2020 | 16:53

да кажем кои са в тази организирана престъпна група, ако някой не знае все още- Тотев, Менда Стоянова, Спартак, Атанас Ташков и жена му Радос лава, Кацарски, Стефан Стоянов... Ама прокуратурата къдее.??

Отговори
8 0
За кокошка няма прошка...,,

За кокошка няма прошка...,,

09.09.2020 | 17:15

Да идва главния,че утре като се събере трибунала на герберастите и неговия председател лицето ИБТ и току виж осъдят кмета на Северен и да го линчуват за постъпката му!А послушкото настоящ кмет,само ще посмърча защото не се подчинява на герберастите и разваля калимерата!

Отговори
6 0
Не се накрадоха

Не се накрадоха

09.09.2020 | 15:41

Зад всичко това стои маминия.Тези двамата са от шайката му.

Отговори
15 0
Партизанин

Партизанин

09.09.2020 | 15:35

Значи, единия казва - има корупция,и другия и той потвърждава. Въпроса е+ кой е корумпирания- кмета, зам кмета или... и двамата? Иначе такива достойни каьри-Райна,Ральо...паднаха жертва на клевети,нул тъй? А пропо- кадрите на Герб не са ли все партийни дейци или техните деца?

Отговори
12 0
Ковидчо:

Ковидчо:

09.09.2020 | 15:42

До един!

Отговори
7 0
бгн

бгн

09.09.2020 | 15:35

Тези ще се избият заради кражбите,които правят.Уникални са.

Отговори
14 0
Р. Каменов

Р. Каменов

09.09.2020 | 15:33

https://images.app.goo.gl/NgzEH82HaGaJkrav9

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?