Следвайте ни

Вместо бензиностанция - градинка в „Тракия“  ВИДЕО

viber icon

Празен терен в квартал „Тракия“, който беше  отреден за бензиностанция според действащия план, няма да се застроява и ще си остане зелена площ. Имотът се намира на бул. „Цар Симеон” до блок 84. До тук се стигна след промяната на ПУП - ПР на квартала. Прието бе единодушно с 33 гласа „За“.

В новия урегулиран поземлен имот се предвижда в част от уличната регулация да се обособи за нови 18 паркоместа.

По-рано на сесията беше обсъдена и актуализацията на ПУП - ПР на кв. "Триъгълника". Причината предстоящата модернизация на ЖП възел - Пловдив и изграждане на пробива под Централна гара. Решението бе прието с 19 гласа за, 7 против и 5 въздържал се.

Николай Радев предложи точката да бъде отменена за следваща сесия с довода, че въпросът е важен и има много неясноти, но общинските съветници го отхвърлиха.

"Когато трябваше да се даде зелена светлина за пробива имаше малко, но силни гласове, който защитавха интереси на НКЖИ и държавата, но не и на Пловдив. Оттогава каруцата е обърната  и правилен път няма. Бутането на бетонния мост не е в правомощията на Пловдив, проспахме момента. Чака ни транспортен ад. Не завиждам на кмета Здравко Димитров, който ще го отнесе. Пловдив ще бъде блокиран, а новият бетонен мост е на добрата воля на НКЖИ. 2 млн. инвестиции на Васил Априлов ще бъдат изгребани и захвърлени, заради пробива", отбеляза Слави Георгиев. 

Подходът към тунела под железницата започва от бул. "Васил Априлов" в района на СУ "Климент Охридски. С цел да се подобрят транспортните връзки с бул. "Христо Ботев", "Руски" и "Иван Вазов" габаритът на бул. "Васил Априлов" се разширява с шест метра от страна на кино "Гео Милев". Променя се и уличната регулация на съседната ул. "Д-р Никола Ковачев".

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?