Следвайте ни

Вълнуват ли се пловдивчани от местните избори АНКЕТА

Есента наближава, а с нея и стартът на надпреварата за местни избори. Вече започнаха и социологическите проучвания кои кандидат-кметове имат най-големи шансове да спечелят битката за Пловдив. Социолозите предричат лека преднина на Здравко Димитров пред Славчо Атанасов и Дани Каназирева, политическата надпревара описват като смислена, а кандидатите като добре подготвени.

Месец преди деня на изборите „Марица“ се опита да усети пулса на града, да разбере какво е важно за пловдивчани и кои градски проблеми най-много им тежат. 

Проучването ни установи, че гражданите на Пловдив не разпознават местните избори като важно събитие през октомври, но знаят кога точно ще се проведат. Докато едни са категорични, че не може да си пловдивчанин и да не се вълнуваш от темата, то други подхождат с леко безразличие. Има и такива, които смятат, че интригата в София ще е по-голяма отколкото в Пловдив, защото трудно някой би се конкурирал с областния управител. 

 

Яница Марова

Редактор

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?