Следвайте ни

Влакчето на Младежкия вози без пари за 1 юни

viber icon

Една от най-популярните атракции за малките - влакчето в подножието на Младежкия хълм, ще се ползва безплатно от децата на 1, 2 и 3 юни. Поводът е Международният ден на детето, който се отбелязва на 1 юни. А предложението за гратис е внесено в местния парламент от съветниците на две политически групи - Кауза Пловдив и Съюз за Пловдив.

По време на затегнатите мерки срещу разпространение на пандемията детската железница „Знаме на мира” не работеше. Откакто забраната падна, родителите с удоволствие водят малчуганите на влакчето. Билетът струва един лев.  Преди няколко години имаше дори идея  влакчето да обикаля целия хълм, но се оказа, че прокарването на жп линията е почти невъзможно. Една от причините е, че тепето  се води защитена територия като природна забележителност и строителството в тази зона е забранено. А и теренът не позволява удължаването й.

Влакчето пъпли в подножието всеки ден от 9:30 до 18:15 часа с изключение на почивните дни в понеделник и вторник, пише в сайта на Община Пловдив.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

недоумение

недоумение

15.05.2021 | 11:50

1 юни е вторник - т.е. почивен ден за влакчето.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?