46

Владимир Темелков и "Съюз за Пловдив": Пробивът до Водната палата ще доведе до хаос

Община Пловдив трябва да има своевременна готовност с  обходни маршрути и пренастройване на светофарите, предупреждават общинските съветници

Каква е готовността на община Пловдив  за организацията на трафика в града по време  на предстоящото строителство на пробива до Водната палата – това питане отправя към кмета общинският съветник Владимир Темелков от името на групата на „Съюз за Пловдив“.

„Проблемите с трафика в Пловдив са много сериозни, движението става с всеки ден все по-натоварено, особено на основните артерии  в широкия център, а със затварянето на възловото кръстовище до Панаирния мост за цяла година ще се наложат много сериозни промени на целия транспорт, включително и на градските автобуси. За да не нараства напрежението,  подготовката за пренасочването на трафика  от кръстовището  на бул. „Цар Борис III Обединител“ с бул. „Марица“ –юг по други булеварди трябва да започне по-рано, като много внимателно и обстойно се прецизира всеки детайл“, счита Владимир Темелков.

Според съветниците от „Съюз за Пловдив“ подготовката в тази сложна ситуация включва много по-оперативно и гъвкаво управление на трафика, дежурства на полицейски патрули, които да регулират движението, пренастройване на светофарите  и своевременното уведомяване на граждани за обходните маршрути и графика на строително – монтажните работи.

Особено важно е как ще бъдат пренастроени светофарите на кръстовището на Чифте баня – бул. „Шести септември“ и „Цар Борис III Обединител“, както и на следващи невралгични кръстовища.

Съветниците предупреждават, че ако тези условия не се изпълнят своевременно, в града ще се стигне до голям транспортен хаос.

В питането до кмета Владимир Темелков поставя още няколко важни въпроса, свързани с професионалната подготовка на кадрите и дейността на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.  Той иска от кмета информация какъв е щатният персонал и по-конкретно в частта за управление на трафика, каква функция изпълняват служителите, какво е тяхното  работно време и възнаграждения , има ли доклад за извършена работа в последните 6 или 12 месеца?

„Възниква още един въпрос – дали електронната система за управление на трафика, въведена  преди повече от шест години по транспортен проект, е в състояние да регулира трафика в зависимост от натоварването. До този момент участниците в движението не са почувствали осезаема  полза от инвестираните милиони в тази придобивка“, напомня  Владимир Темелков.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Тед

Тед

18.05.2022 | 08:22

Хаоса, който съществува само в главите на общинските съветници.

Отговори
0 0
Няма такава партия "Съюз за Пловдив".

Няма такава партия "Съюз за Пловдив".

12.05.2022 | 12:33

Откакто Дана измамата отиде в ГЕРБ,а кисьовия лапач в МВРО ,няма такава партия.Има ГЕРБ или присъдружни на ГЕРБ.Темелков ,нещо си се объркал.Представяй се ,като независим общински съветник и не лъжи хората за партия,която е в небитието.

Отговори
1 1
Читател

Читател

13.05.2022 | 08:24

Гледайте човекът, а не партията. Този е един от много умните!

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?