1939

Високо държавно признание за проф. Стефан Костянев

Президентът Румен Радев удостои с висши държавни отличия изтъкнати български учени на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2. Орден "Св. св. Кирил и Методий" - огърлие, получи чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев за принос в развитието на медицинската наука и образованието.

„За мен е особено удоволствие днес да удостоя шест бележити българи, които се ползват с особено обществено доверие и уважение. Постигнатите от тях резултати не само подобряват качеството на живот на хората в държавата, но утвърждават качеството на родината зад граница“, каза президентът Румен Радев при връчване на отличията на българските учени.

Президентът връчи орден "Стара планина" - първа степен, на проф. Камен Велев за заслуги в областта на техническите науки в България. Проф. Атанас Куртев беше удостоен с орден "Стара планина" - втора степен, за принос в областта на културата и изкуството. 

Проф. Стефан Костянев, проф. Петър Делев и адвокат Даниела Доковска бяха удостоени с ордени "Св. св. Кирил и Методий" - огърлие, за принос в сферите, в които работят.

Проф. Божидар Божинов беше отличен с орден "Св. св. Кирил и Методий" - първа степен, за дейността си за развитието на образованието, науката и строителното дело в България.

"Позволете ми днес да изразя своето дълбоко уважение към техния всеотдаен труд за издигане на още по-високо равнище на българската наука и образование, духовност и култура, за развитието на медицината, за възхода в областта на човешките права и техническите науки, за внедряването на нови научнообосновани норми и стандарти, водещи до по-високо качество и сигурност на строителството в България", подчерта президентът.

Ръководството на Медицински университет-Пловдив честити високото държавно отличие на проф. Костянев и му пожелава здраве, творчески ентусиазъм и успехи във всяко начинание!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Поздравления за проф.Костянев

Поздравления за проф.Костянев

13.03.2023 | 16:31

Достоен човек!

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?