3906

Викингите от "Amon Amarth" ще тресат сцената на Hills Of Rock в Пловдив

Шведите от "Amon Amarth" ще разцепят сцената на Hills Of Rock в Пловдив през юли. Те ще забият на 27 юли, като се присъединяват към списъка с яките хедлайнери КoЯn на 25 юли и Bring Me The Horizon на 26 юли. 

Основани в Швеция през 90-те, за три десетилетия "Amon Amarth" изковаха изключителна дискография от гръмотевични, метъл химни, богати на магически образи от историята, фолклора и културата на викингите. Групата е сред най-обичаните метъл изпълнителни в цял свят, включително и от феновете у нас. "Amon Amarth" имат 12 албума и хиляди концерти зад гърба си, оглавявали са едни от най-мащабните музикални фестивали по света и имат огромен брой почитатели. След впечатляващия си концерт в София миналата година, Amon Amarth се завръщат у нас като хедлайнер на Гребната база. 

Още няколко банди се добавят към афиша на най-мащабния рок фестивал в страната. Combichrist се качват на сцената преди PAIN и с тяхното включване се финализира програмата за ден трети на основната сцена за тазгодишното издание на фестивала. Норвежко-американската адска агротек машина Combichrist е забила дълбоко корени в хардкора и техно метъла, носи щипка EDM и разпознаваемите изпепеляващи гневни вокали на своя основател и фронтмен Andy LaPlegua. Добре познат на българската публика, секси електро-индъстриълът на Combichrist идва с последното си EP, излязло този март, с предизвикателното заглавие „Violence Solves Everything Part II”.

Американската банда Frail Body са откриващата група на втория фестивален ден. Точно преди Ghøstkid, триото от Илинойс ще се качи на сцената на Hills Of Rock като абсолютen лидер съвременния screamo жанр.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?