Следвайте ни

ВиК подхваща личните водомери в блока с двойните сметки

viber icon

ВиК ЕООД ще направи пълна проверка на индивидуалните водомери в блока на ул. „Кичево“ на 1 февруари. Това стана след сигнала на Антония Илиева, която се оплака от нереално високи сметки обща вода, която сградата плаща от началото на ковидкризата. 

Тя заплаши, че ще се обърне към националния омбудсман.

При сбор от показанията на индивидуалните водомери 98 кубика, общият водомер отчита 286 кубика. 15-е семейства във входа си разпределят тези 188 кубика.

От отдел „Продажби“ на ВиК казаха, че са получили вече няколко имейла от този адрес на ул. „Кичево“. 

Решено е на 1 февруари да бъдат отчетени индивидуалните водомери. Тогава ще бъде проверен и общия водомер.

„Ще се провери изправността им и ще се види какви данни са ни изпращали хората за декември и януари. Съседи твърдят, че има такива, които подават неверни данни. Инкасаторката ще връчи известие за всички нередовни водомери. И тогава ще бъдат инаксирани по члена за общите условия. Течовете по мазета и общи части е работа на съкооператорите. ВиК отговаря до общия водомер“, съобщиха от монополиста. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Гого

Гого

28.01.2021 | 18:10

Проблема го имаме и ние на ъл. Малгара, близо до кичево. Инкасаторката се оправдава, че предната инкасаторка на района си ги е писала даните както си знае и, че сега целия район в кючука на който работи има проблем. Да проблемае в неверни данни записани за общите водомери. ВиК Пловдив се опитва да си измие ръцете като се опитват да ни натрупат сметки от общи водомери, на които данните не са само от загуби но и са от чести грешки на инкасаторите, които пък работят с твърди данни. Тези твърди данни могат да се проверят за период назад и сега книгите в които са писани числата на водомерите от миналата година са ги скрили или изхвърлили, за да замажат положението за загбите на ВиК пловдив които знаем всички от каде са. Аз също пускам жалба до оператора , както и до омбицмана и до комисията за потребителите.

Отговори
4 0
Гошо

Гошо

27.01.2021 | 20:27

Крайно време е ВиК да поемат контрола и над домашните водомери.Няма как да си купиш сирене от магазина и да си го претеглиш със собствен кантар.То много лесно така,"ние сме до главният водомер"и от там спасявайте се.ВиК искат на всеки 5 години водомерите да са проверени от лицензирана фирма за метрология,ми да си ги свалят за тяхна сметка,енергото как си ги проверяват сами.

Отговори
14 0
Водомер и Електромер

Водомер и Електромер

28.01.2021 | 08:00

Защо да не може да си слагаме КОНТРОЛНИ такива срешу заплащане на ДЪРЖАВАТА!?!?

Отговори
2 0
Лимбо

Лимбо

27.01.2021 | 19:01

То това е повсеместно - ВиК си прибират парите по общ водомер и пет пари не дават какво става вътре. Нито пломбират , ни следат. Вируса е виновен, но тоя вирус го знаем отдавана- рахатулсун § гроШове.

Отговори
8 0
Знам отговора

Знам отговора

27.01.2021 | 16:04

Знам какво ще покаже проверката на ВиК. Отговора ще бъде, че кубиците са изразходвани и, че те нямат вина. Ще се оправдават, че на някой клозетното казанче не спирало, че имало някъде теч и т.н. Тези вафли са ги яли много хора през годините.

Отговори
21 3
Може  и  така  да  е!

Може и така да е!

27.01.2021 | 16:24

Но педставете си че след общия водомер има теч. той не се забелязва от живущите от блока. Ако общия водомер не се отчита ежемесечно а се вземат данните от апартаментните водомери само то натрупаната разлика между общия водомер и сумата от малките водомери може да стане бомбастична. Този проблем не е решен законово а ВиК си правят гаргара с потребителите.Те наистина се държат като надменни монополисти.Тук е мястото да се замислят юристите като потребители.

Отговори
17 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?