Следвайте ни

ВиК Пловдив виси с милиони на Басейнова дирекция

viber icon

ВиК Пловдив е най-големият длъжник на Басейнова дирекция Източнобеломорски район. Държавното дружество редовно бави плащанията за водата, която черпи от водосборите на река Марица и други източници. Както "Марица" вече писа, в началото на януари месец ВиК Пловдив имаше борчове от над 3.5 милиона лева, като 1 700 890 лева бяха за 2018 година. Сумите се плащат за година назад, като срокът е 15 февруари на следващата година. Пловдивското ВиК държи печалния рекорд сред общо 21 дружества, които Басейнова дирекция обслужва. Дали неразплатените дългове на водния оператор не са причината за ареста на директора Цветелина Кънева, все още не е ясно. 

Настоящата ситуация с дълговете всъщност вече е играна веднъж. Преди шест години, когато шеф на Басейнова дирекция беше инж. Никола Кърнолски, борчовете на ВиК Пловдив бяха набъбнали до 5 милиона лева. Шефът публично заговори по темата и не след дълго беше уволнен. Тогава се намеси НАП и събра парите принудително.

ВиК Пловдив се води в групата на “големите данъкоплатци и осигурители“ и се обслужва от съответната дирекция на НАП в София.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

пепи

25.02.2020 | 16:10

То само този бонус да е взел халал да му е .Той строи мащабно Спартак Николов е крупен строител.

Отговори
1 0

иванов

25.02.2020 | 10:01

Измислена и безпредметна административна структура....В случая за какво става дума държавата дължала пари на държавата - от левия джоб в десния... Никой не си дава сметка колко такива излишни и дублиращи структури има....Да вземе човек една метла и да почне наред

Отговори
0 2

байхой

25.02.2020 | 09:48

Кво ви пука за дълговете на ВиК? Нали Спартачето и заместника му взеха коледен бонус 100 хилки ? Дреме им на тях за резултатите на дружеството. Между другото ВиК значи Вино и Кебапчета - те там така си живеят, в 80-те години на миналия век. Важното е келепир да има, и шефа бонус да вземе.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?