49

ВиК-Пловдив: Мониторингът на пожарните хидранти е грижа на пожарната

Във връзка със статия на в. "Марица" в днешния брой, че пожарните хидранти в района на ОУ „Душо Хаджидеков“ не функционират, от ВиК-Пловдив пожелаха право на отговор. 


Публикуваната информация в статия на в. Марица от 02.09.2022 г., че пожарните хидранти в района на ОУ „Душо Хаджидеков“ не функционират, категорично не отговаря на истината!

В района на ОУ „Душо Хаджидеков“ има изградени 6 /шест/ бр. пожарни хидранта, от който само 1 /един/ подземен хидрант е аварирал. На ул. „Лозенград“ има още един подземен хидрант, който е останал  на старата водопроводна мрежа, която след подмяната на уличната водопроводна мрежа по ул. „Богомил“ е изключена от експлоатация и същата не е захранена с вода. Този хидрант също ще бъде превключен към новата мрежа.

Периодичен мониторинг на пожарните хидранти в града и областта се извършва от РД „ПБЗН“ и в тази връзка очакваме актуална информация от тях за не работещи пожарни хидранти, които ние своевременно ще отремонтираме. Всички останали 4 /четири/ бр. пожарни хидранта в района на ОУ „Душо Хаджидеков“ работят и са с достатъчно налягане, за да бъдат използвани без проблем. 

Надяваме се, както винаги е било до сега, на ползотворно сътрудничество с ангажираните институции и за напред.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Дадам

Дадам

02.09.2022 | 14:45

ВиК са винаги СУХИ във всяка ситуация. Даже и с 60% загуби по преносната мрежа.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?