1553
Следвайте ни

ВиК отряза кмета за разширение на най-тесния булевард в Пловдив

viber icon

Най–голямото недоразумение в Пловдив - бул. „Александър Стамболийски”, няма да се разширява с изграждането на Южен обходен колектор. Идеята на кмета Здравко Димитров беше ВиК–ЕООД да промени трасето на колектора.

Държавното дружество  планира колекторът, който е с гигантски размери – 3 метра диаметър,   да мине по съществуващото платно. Кметът беше предложил на ръководството на В и К да коригират параметрите по такъв начин, че тръбата да се прокарва в новото платно на бул. „Александър Стамболийски”  с мотив, че няма да се създаде хаос в трафика, а и пътят е много тесен за натовареното движение. 

От В и К обаче отказаха да променят проекта, защото идеята е закъсняла. 

„Проектът вече е приет. На този етап вече няма как да се проектира отново и да се отчуждават имоти.  Приблизителната оценка на частните терени, които попадат в новата улична регулация, е около 8 – 10 милиона лева. Това не е направено досега и оттук нататък ние  трябва да се съобразяваме с проекта на В и К”, обясни Димитров. 

Кметът увери, че процедурите по отчуждаването на имоти на бул. „Александър Стамболийски” продължават, защото има нужда от разширението на пътя.

Снимка от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?