Следвайте ни

ВиК минава на половин работен ден

viber icon

ВиК-Пловдив намаля наполовина работното време, в което ще обслужва граждани и бизнес тет-а-тет. До края на ноември месец центровете за работа с клиенти ще приемат само от 8 до 13 часа. От водното дружество аргументират промяната с усложнената епидемиологична обстановка и като мярка с цел ограничаване разпространението на COVID-19.

Още с въвеждането на извънредното положение през март, ВиК обяви, че инкасатори няма да минават по домовете, а ще начисляват кубиците вода „служебно”. После от дружеството пробваха друг вариант на отчитане – залепяха по входните врати на блокове и кооперации отчетен лист, на който всеки потребител трябваше собственоръчно да впише показанията на водомера си. Схемата обаче не сработи много резултатно, тъй като добросъвестните потребители се оказаха малко. Едва в последните месеци инкасаторите отново започнаха да влизат по домовете и да засичат реално консумираната вода.  

Това е първата държавна институция в града, която официално съкращава работното си време с клиенти. С втората вълна на заразата много ведомства призоваха да не ходи на място и оставиха горещи телефони за  спешни казуси от клиентите си. Така направи например НАП-Пловдив като публикува дузина телефонни номера на служители от различни отдели, които да подпомагат граждани и бизнес дистанционно.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Хипар

Хипар

10.11.2020 | 12:54

То пък защото са останали много хора там. Качествените кадри избягаха от мизерните заплати. Останали са само некъдърниците и послушковците.

Отговори
0 0
каналджия

каналджия

04.11.2020 | 15:53

Те щото досега много работеха на 8 часа.Ха ха....На 8 часа във ВиК се бичи само частно

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?