Следвайте ни

ВиК авария на бул. "Александър Стамболийски" пак остави на сухо квартала

viber icon

Авария на на магистрален водопровод на бул. "Александър Стамболийски" за пореден път остави без вода живеещите в блока на номер 17 и част от сградите в ЖК "Южен" до супермаркет "Била".

Чешмите спряха около 16 часа. Екип  на ВиК веднага беше изпратен на място да отстранява повредата, което пък създаде задръствания на тесния булевард.

"Стараем се до 19, 30 часа да пуснем водата, ако аварията не се окаже по-тежка", каза главният инженер на ВиК Антон Гълъбов.

Тръбите от етернит са на повече от половин век. Авариите ще продължават, докато не ги сменят. Очаква се ВиК - ЕООД да подпише договор с изпълнител на проекта за изграждане на Южен обходен колектор, който предвижда подмяна на цялата ВиК мрежа и на бул. "Александър Стамболийски".

Огромният жилищен комплекс обаче ще има нова в и к мрежа на булеварда в най-добрия случай след две-три години. Тепърва, след като се сключи договор, предстои  избраният консорциум да изготви технически проект и да го съгласува с всички инстанции.

Най-малко 3000 нови жилища ще бъдат включени във ВиК мрежата през това време. Проектът се финансира по европейска програма и е на стойност 81 млн. лева. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

постижения

постижения

20.02.2021 | 11:49

Слава на ГЕРБ, Тотев и приятелят му - шефа на ВиК Пловдив! Напред към светлото бъдеще с депутатите Тотев и Гърневски!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?