Следвайте ни

Вижте кои униформени от Пловдив грабнаха полицейските оскари

Служители на ОДМВР Пловдив с високи отличия за постигнати резултати от министъра на вътрешните работи

viber icon

Служители на Областната дирекция МВР в Пловдив получиха голямо признание за отлично свършена работа. Във връзка с професионалния празник на полицията, който се отбелязва днес, министърът на вътрешните работи Христо Терзийски награди за постигнати изключително високи резултати униформени, които с професионализма си и образцовото изпълнение на служебните си задължения пресякоха и осуетиха контрабандна дейност за милиони.

В рамките само на няколко дни служители на районните управления в Труд, Стамболийски и Асеновград разкриха 3 нелегални добре прикрити незаконни фабрики и производствени линии - модерно оборудвана фабрика в Желязно, подготвена за предстояща работа, производствена линия, бълваща готова продукция в Цалапица, както и цех в село Калековец, където е бил нарязван самия тютюн, необходим за производството и продажбата на цигари.

От трите места служители на областната дирекция иззеха оборудване за нарязване на тютюн и производство на цигари, произведени късове, нарязан тютюн и суровина. Иззетото количество безакцизна стока надхвърли 4,5 тона, а 300 са откритите мастербокса цигари.

За изключителен принос при изпълнение на служебния си дълг и активно противодействие на престъпления свързани с придобиване, държане, разпространение и производство на стоки без бандерол са отличени служители на районните управления в Труд, Стамболийски и Асеновград. Действията на полицаите са доказателство за професионализъм, отговорност, висок морал и воля в ежедневната им работа, а резултатите от нея - гарант за спокойствието на жителите на област Пловдив.

За проявена инициативност и постигнати високи резултати - пресечен опит да бъдат укрити предмети, множество материали, машини и агрегати, както и технически съоръжения за производство на тютюневи изделия с предметна награда- огнестрелно оръжие е отличен младши експерт Димитър Павлов Павлов- младши полицейски инспектор в група „Охранителна полиция“ към РУ Труд, а колегите му от участъка - младши експерт Петър Георгиев Тошев – младши разузнавач /издирване/ в група „Криминална полиция“ и младши експерт Христо Найденов  – младши полицейски инспектор в група „Охранителна полиция“ са наградени с „Обявяване на благодарност“ с индивидуална парична сума.

С индивидуални парични награди „Обявяване на благодарност“ са отличени и двама служители в група „Охранителна полиция" на РУ Стамболийски- инспектор Иван Георгиев Пампов и младши инспектор Илия Ангелов Кирев, който е старши полицай, водач на патрулен автомобил. С министерска заповед за конкретен принос при изпълнение на служебните задължения и действия по разкриване и предотвратяване на престъпления с акцизни стоки без бандерол са наградени и двама служители на РУ Асеновград.

По повод 8-ми ноември с парична сума и „Обявяване на благодарност“ са удостоени полицейски инспектори от участък Садово - инспектор Димитър Насков Колев и младши инспектор Васил Димитров Михайлов. В хода на специализирана операция на 11 октомври униформените откриха близо 2 и половина тона контрабанден тютюн, укриван в стопанска постройка в село Катуница.

За съществен принос, проявена инициативност и постигнати високи резултати при изпълнението на конкретни професионални задачи свързани с разкриване и документиране на престъпления против личността с предметна награда – огнестрелно оръжие е отличен и началника на РУ Хисаря- гл. инспектор Пламен Арабски. Старши инспектор Венцислав Николаев Акалийски – началник група "Криминална полиция" и началника на участък Калояново - Радослав Йорданов Генов са с обявена благодарност и парична награда.

Отличията на наградените полицейски служители са доказателство, че резултатите от постигнатото не са инцидентни, а са плод на изключително добър синхрон в работата както между отделните звена в ОД на МВР Пловдив, така и с Прокуратурата.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

кършияка

кършияка

08.11.2020 | 12:05

Не мога да кажа за полицаите само лоши неща.......защото не е истина...сред тях има и много свестни достойни...ноооо голяма част са се взели на сериозно и целта им е да покажат кой кой е???!!!! и понеже са от оназа страна на закона където винаги с повод и без повод могат да те закова..... та за свестните честито.... на другите е хубаво да им се покажат грешките и не е лошо да има възможност гражданин да сигнализира за неща които не харесва в работата на полицаите.... например аз забелязах и в много постове то отразявам.....полицаите демонстрират приятелски отношения и с тяхна протекция нещата са различни за " за нашия " човек и за другите.................. настоятелно се обръщам към шефа на 3-то РПУ пловдив.... нека районните му инспектори да си обикалят адресите и да контактуват с гражданите....хубаво е да има такъв контакт... и още нещо нека да са приятели с когото си искат но да не го правят когато са на работа и с патрулните коли...те са станали екипи на повикване от собственика на супермаркета пазарито на бул.българия срещу санкт петербург до ресторант Пилето.....даже сутрин минават като на визитация....с колите с клаксони и поздрави... важно е да се правят проверки в междублоковите пространства след 17 часа за сърбащи алкохол пияници от които не е възможно да седне човек и да отдъхне---цитирам адрес пловдив българия 170-172.... една тумба сърба бири патрончета оплюват всичко пред и около пейките ...събират се без маски..там има и деца и майки с гооолеми бири....

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?