Следвайте ни

Вижте кои са дарителите, на които благодари кметът на Пловдив

Над 120 хиляди лева постъпиха по сметката на общината досега

viber icon

Повече от 120 хиляди лева дариха досега фирми и граждани в кампанията „Заедно срещу COVID-19“. Община Пловдив организира набиране на дарения, необходими за осигуряване на лични предпазни средства, дезинфектанти за пръскане на улиците и публичните пространства, животоспасяваща медицинска апаратура и медикаменти за общинските здравни заведения, както и обгрижване и изхранване на най-уязвимите групи в обществото.

Кметът Здравко Димитров се обърна с благодарност към всички дарители, които подкрепиха усилията на Общинския кризисен щаб за спешно привеждане в действие на мерките за борба с коронавируса.

„Светът преживява невиждано по рода си изпитание, което засегна сериозно и нашата страна. Като институция, която стои начело на града, ние сме призвани да приведем гражданите през епидемията от коронавирус и да ги предпазим, да защитим най-уязвимите, да сведем щетите до минимум и да дадем надежда за утре, а нашите дарители ни подкрепят в тези наши усилия“.

„Убеден съм, че с Ваша подкрепа ще успеем да преминем и през това изпитание и Ви уверявам, че получената от Вас помощ ще достигне по най-публичния и открит начин до нуждаещите се“, се казва в обръщението на кмета към дарителите.

Сред дарителите в кампанията на общината са „КЦМ 2000“ АД и „КЦМ Трейд“ ООД, които преведоха по 20 хиляди лева. Същата сума дариха от „Авионамс“ АД и „Юпитер 05“ ООД, а „Феми 14“ АД преведе 10 хиляди лева.

Бившият финансов министър на страната Муравей Радев откликна на призива за дарителство с 5000 лв, общинският съветник д-р д-р Веселка Христамян и колегите и Георги Величков, Таня Георгиева, Слави Георгиев, Стефан Аксиев, Али Байрям дариха сумата от 1720 лева. Немалка част от дарителите предпочетоха да участват с материални вноски за лекарства, оборудване и консумативи. Георги Гергов пое стойността на изграждането и оборудването на вирусологичната лаборатория към Инфекциозна клиника, която ще струва близо 300 хиляди лева, а „ВП Брандс интернешънъл“ се включи в кампанията със закупуването на респиратор за УМБАЛ „Свети Георги“.

От „Тимбарк България“ ЕООД дариха над 40000 бутилки минерална вода „Велинград“, а „Нестле България“ и „Данон Сердика“ се включиха с пакетирани продукти. „Бултекс 99“ ООД осигури спешно 4000 маски за еднократна употреба, още 3000 дадоха от „Авионамс“ АД. Почетните консули на Молдова и Казахстан – Веселин Чипев и Димитър Солаков, осигуриха по 1100 литра дезинфектант, „Роза Импекс“ и „Сарс 12“ ООД също дариха консумативи.

Георги Гергов се включи и със 1500 защитни шлема за медицинския персонал, още 100 шлема бяха дарени от „Тафпринт“, а „Ларж“ ООД даде 150 маски за многократна употреба. Един от първите дарители бе и рекламната агенция „Кривицки и сие“, която осигури безвъзмездно билбордове за кампанията на Община Пловдив „Остани вкъщи“.

Община Пловдив още веднъж изказва гореща благодарност на всички, които се включиха в дарителската кампания, която продължава и в момента.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

До Венко измамата

10.04.2020 | 20:36

Тия, петимата общински съветници много скромно са дали. Браво. Или и те щяха да дадат повече ако им дадат нещо от общинската баница??

Отговори
2 2

"Спонсорите", които управляват П-в

10.04.2020 | 13:54

,Зике,наистина ни ли смяташ за толкова наивни.Твоето е просто обидно.За някой хорица номера минава,но в Пловдив все още останаха мислещи и интелигентни хора.Градът е малък.Стига да искаш да научиш истината е научаваш.Беш при червената зурла гергелан,при козела,при меките с топлината.Да не ти изреждам истинските"спонсори".,които те,а не ти управляват вече града

Отговори
8 2

Айлякчията

10.04.2020 | 13:45

А някой да се сети да дари по някой презерватив да може да си .............като хората.

Отговори
2 1

До Венко -истинските"дарители"

10.04.2020 | 13:34

Не Венко, други са икономическите кръгове,които направиха зико кмет.Тук и сега просто ни залъгва.Георги Гергов.Само преди няколко дни "дари" 300хил. Лева.ТАкива пари не се дават срещу насрещни услуги.Особено при червения глиган.Козела,една мека топлина,най-голямата транспортна фирма , едни двама братя занимаващи се със строителство и политика,един мощен безнисмен от арабски произход. Скоро ще лъснат по обществените поръчки.Това са му истинските спонсори,а не посочените почтенни фирми.

Отговори
9 2

Сашо

10.04.2020 | 13:06

Да благодари на лекарите и сестрите, че все още са на местата си. Това са хората, които ни даряват със здраве и не чакат да получат нещо. Нека парите които са си заработили да останат за тях. Те са там на фронта- отпред или отзад. Кмете, наблюдаваме действията на общината с надеждата, че в тази ситуация няма да забравите тези хора. Те са там и ще бъдат и по този начин Ви подкрепят. Бъдете здрав! "Маргиналите" сме на поста си.

Отговори
7 1

Венко

10.04.2020 | 13:02

Лъсна икономическия кръг около кмета, включително шефовете на Марица са в него, смятайте!

Отговори
7 3

До Венко

10.04.2020 | 13:15

Още един трол на Тотев!

Отговори
3 4

Венко

10.04.2020 | 13:28

Аз гласувах за Зико, но съм разочарован, много задкулисие има и много икономически интереси, които обслужва. Не случайно общината ще даде 70 бона за реклама на Марица, а всички други далавери тепърва ще станат ясни. Строежът на новата сграда на общината също няма да се даде на определена фирма. После общината била бедна, не можела да намери 600 000 лева...

Отговори
4 2

Татяна Христова

10.04.2020 | 13:01

Поздравления за жеста, но има и богати пловдивчани, а нищо не дават. Стефка костадинова, стоичков, Пещерска гроздова...

Отговори
3 0

Учкунов

11.04.2020 | 05:14

Не чух нищо за Тотев...Той дал ли е нещо или както винаги е взел...

Отговори
0 0

Христов

11.04.2020 | 08:28

ВП БРАНД Е ПЕЩЕРСКА ГРОЗДОВА. И плюйте по дарителите. Колко фирми има, които си траят? Вие да не си мислите, че другите са изключително честни.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?