Следвайте ни

Обследват защо рухна къщата на ул. "Ниш" в Пловдив

viber icon

Нова техническа експертна комисия на РДНСК-Пловдив започна оглед преди минути на изкопа на ул. „Ниш” №3, където в събота вечерта рухна съседната къща.

До седмица ще е готов протоколът й за инцидента. Това съобщи Николай Николов от фирма „Стрикт”, която е надзорник на обекта. 

Целта е да се разбере точната причина довела до срутването – неправилно укрепване, липса на стабилни основи на съседния паянтов имот, обратни води и какво ли още не. 

В същото време стопанинът на рухналия имот Димитър Будаков обясни пред „Марица”, че е спрял да изнася багаж от опасната къща защото няма къде да го складира. 

И ще търси за помощ приятели. Фирмата изпълнител „Косистрой” ЕООД на Иван Христозов му осигури камион и малка бригада работници за изнасянето на мебелите преди дни. 

„Дали са му място в село Строево, където багажът може да бъде складиран. Не знам, как се е получило така, че да казва, че няма къде да си складира багажа”, каза Николай Николов. 

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?