1939

Вижте какво тече от чешмите в Пловдив

Чисто нов механичен филтър за пречистване на вода стана черен като въглен само няколко дни след употребата му. „По принцип филтърът трябва да се сменя на всеки три до шест месеца, но едва на шестия ден нашият изглеждаше потресаващо“, споделя във фейсбук пловдивчанка. Илюстрира мръсотията със снимки на снежнобелия филтър, току що закупен от магазина и резултатът след по-малко от седмица. 

Предназначението на механичните филтри е да пречистват водата от замърсявания като пясък, тиня, утайки, ръжда. 

„Какво точно тече в тръбите, с какво мием, каква вода влиза в електроуредите“, гневно е  дамата. Тя живее на ул. „Ихтимански проход“, в района на Електротехникума. С други думи, не става въпрос за район Прослав, където в последно време авариите на ВиК вдигаха нервите на живущите през ден.  

„Водата е повече от блякс“, включва се и друга дама, този път от злополучния квартал Прослав. „Първо реших, че проблемът е само в Прослав, но се оказа, че не е локалер. Всеки обяснява, че положението е такова, защото тръбите са стари“, допълва тя. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Прослав

Прослав

30.08.2022 | 20:45

Докато държата не почне да сменя тръбите под асфалта и да търси нови водоизточници ще става още по-лошо.Не е виновно ВиК ,защото никой не може да каже какво се случва под земята и Господ да дойде пак ще е същото няма да има промяна.

Отговори
9 0
Водата е отвратителна

Водата е отвратителна

30.08.2022 | 19:07

За котлен камък да не говорим,в изобилие

Отговори
13 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?