Следвайте ни

Вижте как изглежда река Марица след проливните дъждове СНИМКИ

viber icon

Облицовката на парапета на северния бряг на Марица" се руши. Плочките до моста на панаира са паднали, а съоръжението има нужда от ремонт.  

Почти всички метални части са окрадени или счупени, а оцелелите като по чудо са ръждясали. Стълбищата към реката са в трагично състояние - с изронен бетон и боклуци. 

Крайбрежната ивица е обновена  единствено от южната страна между моста на панаира и Адата. Реконструкцията и атракционите  бяха финансирани преди няколко години  по ОП "Региони в растеж". 

В община Пловдив се надяват да спечелят още европейски средства, след като се отворят програми в следващия период на ЕС.

Водата в реката продължава да приижда, въпреки че дъждовете спряха.  Но засега няма опасност да прелее, твърдят  специалистите, назначени да следят за нивото на Марица в чертите на Пловдив.

 

Снимки от Наташа  Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Живко

Живко

14.01.2021 | 21:45

А как Дража Вълчева успя да построи парапети и алеи по ЦЯЛОТО ГРАДСКО КРАЙБРЕЖИЕ на реката от ДВЕТЕ СТРАНИ без Региони в Растеж? Тогава не растеше ли регионът ни?

Отговори
7 2
!!!

!!!

15.01.2021 | 09:02

Как ли? Ай да не казвам, че е твърде анатомично!

Отговори
2 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

14.01.2021 | 21:07

Не е вярно,че Марица изглежда така след дъждовете.Тя и преди дъждовете си е била винаги такава.Толкова ли е скъпо за общината да задели малко средства и да оправи няколко стотин метра парапет и да се сложат 20-30 пейки.И нека,когато се слагат тези пейки,да се слагат така,че човек когато седне да гледа реката,а не пред очите да му е само парапета.Като върха на тази простотия мога да посоча новите пейки,които миналата година бяха монтирани покрай реката срещу Родопският пансион.Сядаш и срещу теб вместо реката,гледаш парапета.Това пейките да са под нивота на парапета,може да го измисли само някой абсолютен олигофрен.

Отговори
17 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?