Следвайте ни

Видеокамери дебнат вандали в новия парк в "Западен" СНИМКИ

viber icon

С видеокамери е оборудван новият парк „Мир”, изграден на мястото на съборената сграда на ДГ „Мир” на ул. „Дарвин” в „Западен”.  „Камерите вече работят, за да не се налага да възстановяваме щетите, а и гражданите нека да бъдат бдителни и да ни подават сигнали, ако видят нарушители”, прикани кметът на района Димитър Колев.  

Дървената беседка  в парка осъмна вчера отрупана с люспи от семки,разхвърлени по земята от мърлячите. 

Зелената площ  е коренно променена. Живеещите в съседство се притесняваха, че общината ще отсече красивите дървета, а земята ще продаде за застрояване.  Кметът на „Западен” обаче беше категоричен, че теренът ще се разчисти, за да се превърне в парк. Със средствата на района и с помощта на „Градини и паркове” преобразиха пространството.

В парка има осветление, детска площадка, фитнес уреди, маси за тенис и шах, излети от полиран бетон, пейки, кошчета на смет. Засадена е цяла алея от кипариси, а напролет ще цъфнат магнолии. За малките таланти има и сцена на открито. Дърветата  се поливат с вода от сонда, но са оставени тръби,, за да може, когато има средства, да  прекаран поливна система. 

Снимки от Атанас Кънев

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?