Следвайте ни

ВИДЕО Транспортният министър пристигна на изложението Truck Expo в панаира

viber icon

Служебният министър на транспорта Георги Тодоров пристигна в пловдивския панаир. Той дойде да разгледа Международното изложение за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO 2021, което отвори врати за посетители по-рано днес. Символично той даде официалния старт пред Шеста палата.

Спирането  на международния трафик е пагубен за икономиката на всички държави и това ясно си пролича в началото на пандемията, заяви министърът пред журналисти. Той цитира данни, според които през тази година има ръст с повече от половин милион  на продадените превозни средства в ЕС. За България увеличението е със 7 на сто. Транспортният министър призова още за отговорност на пътя и пожела успех на изложението.

TRUCK EXPO е най-голямото събитие в сектора на тежката автомобилна индустрия. Участват всички водещи автомобилни производители, производителите на ремаркетата и полуремаркетата, фирми за хидравлични системи за товарни автомобили, сервизно оборудване, резервни части. То събра над 150 возила и транспортен инвентар. Изложбените и сервизни площи са 12 000 кв.м. Освен това е обособена и зона за тест драйв.

Проведе се и финалът на състезанието по ефективно и икономично шофиране. От 15 участници на полуфинала от цялата страна продължиха най- добрите четирима. Те са шофирали по маршрут от 106 км.  между Пещера и Пазарджик, като е имало шофиране по магистрала, първокласен и второстепенен път. Първенецът е преминал през трасето с разход от 25.7 литра на 100 км. за 1 час и 54 минути.


„Според нас ефективното и икономично шофиране не е бавното шофиране, защото всички имат срокове на доставка", каза Ина Игнатова, маркетинг и пр във Volvo- България

Изложението TRUCK EXPO 2021 се организира от Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).
 
 
 
 
 
 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?