46
Следвайте ни

ВИДЕО Показаха на Даниел Лорер в Пловдив проекта за завод за електрически велосипеди

viber icon

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер даде старт на проект за изграждането на завод за електрически велосипеди. Новоучредено българо–австрийско дружество ще инвестира 40 млн. евро в завод в „Тракия икономическа зона“. "С такъв тип производства България ще излезе на първо място в Европа по производство на електрически велосипеди", посочи министърът на иновациите и растежа по време на събитието от Пловдив.

“Тези инвестиции са част от усилията ни за развитието на българската икономика. Те са резултат от стратегията ни за създаване на стабилна правна рамка, нулева толерантност към корупция и за мен лично събитието днес е свидетелство, че тази стратегия работи”, каза Даниел Лорер. По думите му превръщането на България в стабилна европейска страна, където законността е над всичко, ще привлече много чуждестранни инвестиции, които в последното десетилетие у нас изчезнаха.

Той подчерта, че инвестицията е признание за пътя, който беше започнат лятото с промяната. „Вече се случват проекти, за които сме разказали и те започват да придобиват своя физически облик у нас. Велосипедната индустрия е една от най-силните и експортно ориентирани в страната. С тази нова инвестиция можем да станем първи производител в Европа“, добави министърът.

Лорер посочи, че Министерството на иновациите и растежа ще създаде институционалната рамка, както за насърчаване на малки и средни предприятия, така и на стартъпи и на по-големи инвестиции, така че да се постигне икономически растеж от поне 5% догодина.

Новият завод за електрически велосипеди и други двуколесни електрически превозни средства ще е разположен в "Тракия икономическа зона" и ще осигури нови 1000 работни места за Пловдив и региона.

Планирано е инвестицията да е 40 млн. евро. Тя е съвместна между пловдивския производител на велосипеди "Макском" и австрийския производител на мотоциклети Pierer Group, една от емблематичните европейски фирми в мотоциклетния, а вече и във велосипедния бизнес. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

kosta

kosta

21.12.2021 | 14:08

Максим 40о едва ли ще е добронамерен за високи заплати...Тук е на принципа "каквоти изкараш'

Отговори
5 0
Иван

Иван

21.12.2021 | 13:49

Крадене му е майката.Крадеш после изпираш и накрая си най-готиния и уважаван. Всичко това благодарение на нашите мили полицаи,следователи, прокурори и съдии.

Отговори
10 0
Арх.

Арх.

21.12.2021 | 13:41

Заплати 1000-1500 лв нето. Обаче АКО стигнеш нормата,коато няма как да стигнеш.Да живее ДПС и новите български богаташи, наши работодатели. Има една много хубава поговорка ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА. Много пари се изпраха за да се стигне до днешния чист бизнес.

Отговори
12 1
Напаст

Напаст

21.12.2021 | 13:10

Е де След Лорер чифутчито идат Макс Мориц Авраам Давид и още стадо чифутско да опасе всичко що има Българско

Отговори
10 1
хана

хана

21.12.2021 | 12:53

дано само заплатите не са смешни...

Отговори
10 0
Филибето

Филибето

21.12.2021 | 12:44

През лошия соц България произвеждане и велосипеди, и автобуси, и мотокари, и машини, и вагони, и роботи, че и коли и самолети в по-кратък период, и още много неща, за които сега удобно не се говори. А за храните, животновъдството и земеделието - спомнят си само тия, дето сега масово измират от ковида и скоро ще се отърват от тях и от това, което си спомнят и разказват. Тъй че, мнооого работа ги чака тия, младите "иноватори", за да стигнат старото ниво на българската икономика, транспорт и на селско стопанство.

Отговори
12 5
АХХАХАХА

АХХАХАХА

21.12.2021 | 13:18

АХАХАХАХАХАХАХА и кво като сме ги произвеждали като чакахме по 10 години за кола ? Ся отивам и си я взимам от магазина за 10 минути работа. Тогава чакам 10 години освен ако не съм доносник или партиен член. Та какво като сме ги произвеждали тия неща като държавата въпреки това фалира 3 пъти ? Защо като сме произвеждали ,,българско" всички високопоставени партийци не караха българско ?

Отговори
5 5
Бай Тошо

Бай Тошо

21.12.2021 | 13:43

Къде си я взимаш оръфан смешник? Седиш на кредит по 30 години, вързан на банката и чорбаджията ти и на хапчета против стрес, защо всеки момент си на дузпата да бъдеш изритан!

Отговори
4 4
Аххааххахах

Аххааххахах

21.12.2021 | 15:18

Аххахахахаха седял съм на кредити вика. Ми като си финансово неграмотен и теглиш нещо дет не можеш да го изплатиш си е твой проблем. Разбирам, че през соца си бил от привилигированите и още не можеш да свикнеш с мисълта, че безплатен обяд няма и че трябва яко да се бачка, за да оцеляваш и успяваш в тоя свят, но нищо не ти пречи да идеш в Северна Корея или Венецуела, където всичко си е по-старому;)

Отговори
3 1
старост

старост

21.12.2021 | 12:30

шефа на колелетата бая остарял.

Отговори
10 0
Ппп

Ппп

21.12.2021 | 12:22

Ето вече се виждат резултатите от работата на новото правителство. Идва промяната.

Отговори
6 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?