Следвайте ни

ВИДЕО Пловдив отбелязва 184-та годишнина от рождението на Левски

viber icon

Пловдив отбелязва 184-та годишнина от рождението на Васил Левски. Точно в 10 часа започнаха честванията пред паметника на Апостола на алеята на Бунарджика. Първите пловдивчани започнаха да се стичат на тепето половин час по-рано и поднесоха цветя пред паметника. Стихове на Дамян Дамянов и Недялко Йорданов, посветени на Левски огласиха подножието на хълма и развълнуваха присъстващите. Те бяха изрецитирани от актьора от Драматичния театър Ивайло Христов.

За първа  година словото произнесоха ученици от  Националната гимназия за сценични и екранни изкуства. Това са  Юлия Друмева и Матю Бецински. "Левски е притежавал добра и чиста душа, която всеки от нас може да притежава", отбеляза Юлия.

По традиция в церемонията се включиха и  представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“.
 
 
 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Чичо

Чичо

19.07.2021 | 09:49

....ами култура.та да кажат , те са ор,гаНизато.рите...Да отбиеш сам.о номера и ди из,х,а,р,чиш едни на.родни пари е лесно. Абе някой държи ли им сметка как се хар,чат пари от бюджет.а ? А ?

Отговори
2 0
Това е пародия

Това е пародия

18.07.2021 | 15:42

А официалните лица къде са? Само меродията за всяка манджа е там. Така де Пловдивският Йоло Денев

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?