Следвайте ни

ВИДЕО Петър Тодоров е новият шеф на ОДМВР-Пловдив

viber icon

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков говори пред пловдивските медии за схемите и престъпленията в Пловдивската полиция. Той оповести и името на новия шеф на ОДМВР-Пловдив, който поема дирекцията от днес.

"Днес възложихме ръководството на дирекцията на Петър Тодоров - служител с 30-годишен стаж в системата. С негова помощ се надяваме да проведем едни честни и прозрачни избори.

Същевременно зам.-директорът Димитър Събчев, който ме посрещна вчера, ще бъде преназначен в друго подразделение на МВР в област Пловдив.

С г-н Рогачев няма напредък, тъй като е в болница. Установихме контакт с него. Ние сме живи хора, не можем да предприемаме действия при това положение", каза Рашков.

Вчера той е успял да се чуе със ст. комисар Рогачев, който му е казал, че е в болница с урологичен проблем.

Той обясни, че засега Петър Тодоров ще бъде зам.-шеф на дирекцията, но ще изпълнява функциите на отсъстващия директор. 

Досегашният заместник комисар Димитър Събчев пък ще поеме ръководството на Районното полицийско управление в Раковски, научи "Марица". 

Началникът на Първо районно Петър Тодоров посрещна Бойко Рашков пред Областната дирекция. Зам.-директорът на пловдивската полиция комисар Димитър Събчев пристигна по-късно. 

Преди изявлението пред медиите  Рашков разговаря със състава на полицията. 

Тепърва предстои да се реши кой ще бъде назначен за началник на Първо районно в Кючук Париж.

Случилото се с Трето районно е удар срещу авторитета на МВР, отразява се на имиджа на сивспли служители в Пловдив, коментира още служебният вътрешен  министър Бойко Рашков. 

Той похвали спецакцията в Трето районно от вчера като успешна. "Това е една успешна реализация между" Вътрешна сигурност" и прокуратурата. Няма престъпност с или без пагони, има престъпност. В конкретния случай е от престъпници с и без пагони. Още не сме сигурни какъв е мащаба, защото сме в първите дни на разследването, посочи Рашков. 

"Кое доведе до това в системата на МВР да се появи такава престъпност? Нямам отговор, но имам по общ отговор. Мое мнение. Тогава, когато има деморализация отгоре надолу, тогава тя стига до последните редици" , каза още служебният вътрешен министър. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Майна

Майна

20.05.2021 | 18:33

Другаря милиционер рекитьор Рогачев да се провери на място в коя болница е и действително дали има проблем или лежи фиктивно и ЛЪЖЛИВО чрез фалшиви документи . Да е-Б-а и бо-клука страхлив и ми-шката Долна

Отговори
5 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?