Следвайте ни

ВИДЕО Наградиха най-добрите млади предприемачи на Пловдив

viber icon

Информационен портал, съдържащ продукти за захранване на бебето, грабна първата награда на "Най-добър млад предприемач на Пловдив". Той е дело на Радостина Делчева, майка на две деца. Идеята се заражда, докато е в майчинство. За реализирането й тя получи чек в размер на 7000 лв.

Второто място е за Лазар Босаков и неговата настолна игра "ETNO", която е базирана на народни шевици. Наградният фонд е 4000 лв.

Двамата, класирани на трето място, взеха по 2000 лв. Едната награда е за Александра Файн и нейния  бизнес план производство на био сапун,  а другата за  Даниел Трайков и предприятие за отглеждане на охлюви.

Градът под тепетата е единственият сред общините в България, която има такъв конкурс, отбеляза зам. -кметът Георги Титюков, който е инициатора на конкурса по време на церемонията.

Едва около 4 на сто от младите успяват да стартират свои бизнес, заради липсата на финансиране, заяви зам. -кметът Величко Родопски и подчерта, че затова подобни инициативи са изключително важни.

Наградите на отличените иновативни проекти бяха връчени от и.д. кмет и зам.-кмет по финанси Величко Родопски, председателят на Общински съвет – Пловдив инж. Александър Държиков и зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков. 
 


 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?