Следвайте ни

ВИДЕО Изпращаме олимпийците с икони за късмет, общинарите решават за 40 млн. заем

viber icon

Старейшините изпращат олимпийците с икони за късмет и дебатират дали да разрешат на кмета Здравко Димитров общината да изтегли заем в размер на 40 млн. лв. на първата сесия след парламентарните избори, които се проведоха на 11 юли.

Трима от спортистите, които ще представят Пловдив на Олимпийските игри в Токио, ще гостуват в Общински съвет днес, за да бъдат изпратени тържествено за Игрите в Токио. Общинарите ще им пожелаят попътен вятър, а за късмет атлетката Габриела Петрова и плувците Йосиф Миладинов и Диана Петкова ще получат по една икона на св. Георги Победоносец. По сметките им ще бъдат преведени по 5000 лв., които Общината дава в подкрепа на олимпийската им подготовка. Тържеството ще пропусне четвъртият ни участник в Токио - джудистът Янислав Герчев, който вече замина за Япония.

На сесията днес ще присъства и председателят на волейболната федерация Любо Ганев. Той ще очаква да разбере дали общинските съветници ще разрешат зала „Колодрума“ да се ползва безплатно по време на Европейското по волейбол за жени. Федерацията очаква и финансова помощ от Общината за организирането на големия форум.

Старейшините ще обсъдят и още една спортна тема на редовното си заседание. Те трябва да решат дали Общината ще отпусне още 322 400 лв. за реконструкцията на стадион „Христо Ботев“, включени в актуализацията на бюджета.

Основният дебат обаче ще е за намерението на Общината да изтегли заем в размер на 40 млн. лева. Средствата са предвидени за подлез „Модър - Царевец“, пробив до Водната палата, реконструкцията на ул. „Царевец“ и бул. „Хаджи Димитър“, а също така за доставка на техника за „Чистота“ и „Градини и паркове“. Кредитът ще се тегли за 20 години с тригодишен гратисен период и ниска лихва.

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?